CASCO - how?
Bună dimineața!
Am depus pr.-verbal de constatare la service-ul de marcă și am așteptat să mă cheme pentru efectuarea reparației, așa cum mi-au promis. În luna octombrie, 2024 era asta. Până astăzi nu am reparat mașina, asigurată CASCO, pentru că cineva nu vrea să-și facă treaba.
Am cerut lămuriri pe site-ul asiguratorului, firmă veche, cu rădăcini românești, dar toți cei care mă contactează, telefonic - pentru că în scris nu vrea nimeni să-și asume comunicarea, îmi spun că nu au primit nicio cerere de despăgubire.
Este adevărat că eu nu am primit niciun document de la service, la momentul în care le-am dat pr.-verbal de constatare, dar asiguratorul a emis nu mai puțin de trei documente ”calculație”, toate pentru sume diferite. Unul dintre documente mi-a fost adresat, și mi se cerea ca să repar singur avaria contra sumei de 1900 de lei, fără ca eu să le fi cerut asta. Celelalte documente au fost emise către service; unul pentru suma de 4289, iar celălalt (ultimul) pentru suma de 2931, fiind scoase două elemente de la plată. Actele de la service, emise de către asigurator pentru sumele diferite, mi-au fost trimise de un angajat, prin e-mail. În ele este menționată suma, adresa și numele reparatorului, datele fiscale ale acestuia și datele privind autoturismul.
Nu am fost de acord cu această modificare a sumelor/pieselor, după ce angajatul service-ului mi-a comunicat că a fost modificată suma de plată fără ca el să știe de ce, și am solicitat explicații și reconstatarea avariei, dar nimeni nu vrea să răspundă. Asiguratorul spune că nu există cerere de despăgubire, dar a emis trei acte pentru sume diferite, iar service-ul zice că persoana care s-a ocupat de caz nu mai lucrează la ei.
În această situație, vă rog să-mi spuneți care ar trebuie să fie abordarea mea pentru repararea avariei, după ce au trecut trei luni de la eveniment, iar eu nu am niciun document prin care unitatea service să-și fi asumat preluarea pr.-verbal.
De altfel, legal, trebuia să am mașina reparată în 30 de zile, pentru a nu fi sancționat de către poliție.
Nu pot să merg la alt service deoarece mașina este în garanție și ar trebui reparată doar în service-ul de marcă. Am încercat la alții!
Cui pot să mă adresez și în ce mod aș putea rezolva situația?
Vă mulțumesc!