avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi
Forum Activitate danaosmarinel

Activitate danaosmarinel

Mai astept raspunsuri!S-ar putea,va rog,mai multe lamuriri?
Va multumesc!
Voi urma sfatul dvs. si voi intreba luni.In cazul in care aceste bunuri nu au fost recuperate de catre tatal meu,ce trebuie sa fac?In cazul in care au fost recuperate,mai am vreun drept?
Aici avem o problema!Parintii mei nu mi-au spus exact,la vremea respectiva(in urma cu vreo 8-9 ani) ce demersuri au facut,dar stiu sigur ca tata a facut cerere pe aceste legi.Nu stiu decat ca aceste bunuri au fost gasite in registrul de cadastru al primariei din comuna respectiva.Mentionez ca parintii mei erau niste oameni putin mai dificili.Spun "erau", ptr. ca tata a decedat in urma cu o luna. Mama traieste.Nu suntem in relatii bune deloc.Parintii mei au facut un contract de intretinere cu drept de uzufruct viager unor nepoate(necunoscute de mine),in septembrie 2009.Eu n-am stiut nimic pana in aceasta iarna.Am postat aici despre acest subiect,cerand sfaturi despre cum poate fi atacat acest contract.M-am lamurit ca eu nu-l pot ataca,parintii mei fiind amandoi in viata la data incheierii contractului.Avocatii m-au sfatuit sa cer dezbaterea succesiunii dupa decesul tatalui(a bunurilor care au mai ramas,in afara de apartamentul la care...nu mai am nici un drept).Am luat legatura ptr. inceput,cu primaria din comuna in care se afle bunurile imobile,solicitand informatii despre stadiul in care s-ar afla demersurile tatalui meu.Dupa stiinta mea,tata nu cred ca a "mers" pana la capat.Luni urmeaza sa primim un raspuns.Sincer,nu stiu cum trebuie sa procedez,care ar fi etapele,motiv ptr. care v-am solicitat ajutorul.Nu m-am mai confruntat niciodata cu asemenea situatii.
Bunicul meu patern a fost proprietarul unei mori(construita prin forte proprii) si a aprox. 20 ha teren. Tatal meu a inceput unele proceduri in vederea recuperarii acestor bunuri, dar ele au fost stopate deoarece a survenit decesul acestuia.Aceste bunuri au fost gasite in cadastru la primaria comunei respective,pe numele bunicului meu.Intrebarea mea este: - care este procedura pe care trebuie sa o urmez eu,in vederea revendicarii contravalorii a acestor bunuri(precizez ca moara, ca si imobil, nu mai exista).VA MULTUMESC !!!
Am inteles f. bine punctul dvs. de vedere,fundamentat pe o legislatie,bineinteles.Va multumesc ptr. raspunsuri!Intrebare:daca nu poate fi atacat pe parte civila,pe parte penala ar fi posibil?Invocand excrocheria,inselatoria,de ex.,pentru ca aici putem sa discutam despre asa ceva.Mai astept opinii din partea celor care s-au confruntat cu astfel de cazuri.
Nu am discutat f. amanuntit cu avocatii,doar am cerut o parere.Ce sanse avem?Nici macar nu am angajat un avocat.Nu este inca momemtul.Am discutat cu patru avocati in ultimele 2 saptamani.Unul are punctul dvs. de vedere,ceilalti au afirmat ca ei se ocupa de zeci de astfel de cazuri,si nu neaparat cu actiune deschisa de intretinuti sau intretinatori,ci de mostenitori(fii).Eu nu lucrez in domeniul dvs. si de aceea sunt in situatia in care nu stiu ce sa cred.Cert este ca,repet,este extrem de frustrant.A fost o surpriza de proportii aceasta decizie a parintilor mei,ptr. care nu ma simt absolut deloc vinovat.Nu poti sa nu te intrebi cum de n-ai nici o sansa sa te lamuresti(dupa ce ai incercat toate gesturile amiabile posibile,fara nici un rezultat pozitiv) macar cu ajutorul instantei, de ce s-au intamplat aceste lucruri.Stiam ca justitia exista tocmai pentru a media de pe o pozitie neutra neintelegerile dintre doua parti.In cazul meu se vede ca sunt, pur si simplu, exclus.
Ce fel de legi sunt acelea care "sterg" existenta unui fiu,care permit anularea unei relatii de o viata cu proprii parinti?Ce fel de legi sunt acelea in care nu se pune problema sanatatii mintale si a unei decizii corect luate de catre parintii mei care au peste 70 de ani?De ex.,tatal meu sufera de o afectiune maligna la nivel cerebral care i-a afectat memoria,gandirea.O afectiune diagnosticata in 2010 inainte de sarbatori,dar care avea simptome de ceva vreme.Sunt intrebari pe care nu pot sa nu mi le pun si la care raspunsul este invariabil:"nu ai nici un drept!"Greu de acceptat!
Scuze ptr." happy-face" care apar! Nu le introduc eu.Cred ca e o problema in sistem.Chiar nu am starea de spirit a unui happy-face.
D-lui notar:da am acest contract.
Pentru dl. notar mihaizc:Am mai consultat avocati care mi-au spus ca le pot da in judecata pe cele doua nepoate,dupa decesul unuia din parinti.Ca am acest drept in calitate de fiu.Stiu ca notarii i-au asigurat pe parintii mei ca aceasta varianta,a contractului de intretinere si nu cea a contractului de vanzare-cumparare, este cea mai sigura si cel mai greu de atacat.Nu e nici o suparare...e f. frustrant,in schimb;de aceea am postat problema mea pe acest site,ptr. a afla mai multe pareri din partea unor profesionisti in domeniu.Mi-e imposibil sa aduc aici in discutie prea multe detalii,dar as dori sa se inteleaga ca ma aflu intr-un context absolut injust.Mi se pare normal sa imi doresc sa indrept lucrurile.
In perioada in care s-a incheiat contractul,parintii mei se puteau intretine singuri.Ei au un venit ca pensionari de 2000 lei/luna,se puteau aproviziona singuri,nu aveau nici o problema.In schimb,exact acum un an,in februarie 2010,tatal meu a suferit o interventie chirurgicala pe cord,ptr. care afirma ca a cheltuit suma de 12500 lei din buzunarul propriu,iar mama spune ca "l-a ingrijit singura" in perioada spitalizarii si in cea de recuperare.Va vati intreba in mod cert,unde eram eu si ce grad de implicare am avut?Mama a avut "grija" sa nu aflu ca tata este bolnav.De ce?Tocmai ptr. a ma impiedica din nou sa-mi aduc vreo contributie sau sa le fiu,pur si simplu,alaturi.In prezent,tatal meu este din nou in spital,intr-o stare extrem de grava.L-am vizitat aproape zilnic.Nu am vazut nici o nepoata si nici nu l-am auzit vorbind despre ele.Intrebare:daca in astfel de situatii critice existente in viata parintilor mei,nimeni nu le observa prezenta,nici chiar dumnealor,cand ar fi momentul oportun sa-si demonstreze calitatile de intretinatori?Inca o data intreb:nu am nici un drept sa ma lamuresc,cu ajutorul justitiei,daca aceste "dobanditoare" si-au facut datoria?In conditiile in care parintii mei sunt suficient de orgoliosi incat sa nu recunoasca niciodata ca cele "alese" nu si-au indeplinit atributiunile....