avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1548 soluții astăzi
Forum Activitate CORNE70

Activitate CORNE70

Am condus autoturismul prietenului meu si am avut un accident care consta in ruperea a doua scanduri dintr-un gard. Pentru faptul ca sunt maritata si sotul nu stie de acest prieten am plecat repede de la locul cu pricina pentru a nu ma vedea cineva pentru ca asta se intimpla undeve in mediu rural unde toata lumea ne cunoaste. Acest prieten a ramas la locul respectiv pentru a vb. cu proprietarii gardului si a le promite ca a doua zi le face gardul. Intre timp cineva a sunat la 112 si a venit politia. Mentionez ca el era intr-o stare avansata de ebrietate dar nu a vrut sa spuna cine a condus pentru a nu se afla in sat, iar politistii l-au luat pe el la analize unde a iesit o alcolemie de peste 2mg. In acea seara el nu a dat nici o declaratie dar politistul a facut o nota de constatare unde spune ca l-a gasit linga masina vorbind cu proprietarii gardului. La citeva saptamini cand l-a chemat sa dea declaratie el a spus adevarul si am fost nevoita si eu sa declar cele intimplate. Politistii totusi au banuiala ca el conducea si ma ameninta ca sa-mi retrag declaratia si sa spun ca el conducea, ca altfel imi anuleaza mie permisul. Art. 79 pct 2 spune ca nu aveam obligatia sa declar accidentul daca nu au fost victime, ceia ce nici nu am facut. Autoturismul are asigurare CASCO. Ce mi se poate intampla?
Va multumesc!