Am condus autoturismul prietenului meu si am avut un accident care consta in ruperea a doua scanduri dintr-un gard. Pentru faptul ca sunt maritata si sotul nu stie de acest prieten am plecat repede de la locul cu pricina pentru a nu ma vedea cineva pentru ca asta se intimpla undeve in mediu rural unde toata lumea ne cunoaste. Acest prieten a ramas la locul respectiv pentru a vb. cu proprietarii gardului si a le promite ca a doua zi le face gardul. Intre timp cineva a sunat la 112 si a venit politia. Mentionez ca el era intr-o stare avansata de ebrietate dar nu a vrut sa spuna cine a condus pentru a nu se afla in sat, iar politistii l-au luat pe el la analize unde a iesit o alcolemie de peste 2mg. In acea seara el nu a dat nici o declaratie dar politistul a facut o nota de constatare unde spune ca l-a gasit linga masina vorbind cu proprietarii gardului. La citeva saptamini cand l-a chemat sa dea declaratie el a spus adevarul si am fost nevoita si eu sa declar cele intimplate. Politistii totusi au banuiala ca el conducea si ma ameninta ca sa-mi retrag declaratia si sa spun ca el conducea, ca altfel imi anuleaza mie permisul. Art. 79 pct 2 spune ca nu aveam obligatia sa declar accidentul daca nu au fost victime, ceia ce nici nu am facut. Autoturismul are asigurare CASCO. Ce mi se poate intampla?
Va multumesc!
Daca nu exista victime nu aveati obligatia sa ramaneti la locul faptei si sa chemati politia. Aveati, insa, obligatia de a va prezenta la politie si sa declarati accidentul.
Problema este,daca lucrurile stau cum le-ati relatat dvs -desi eu nu prea cred-ca prin atitudinea dvs i-ati facut rau prietenului si va mai afla probabil si sotul.
Daca vizualizati scenariu este chiar ilar.
Oricum totul va depinde de probele care vor fi administrate in cauza.,
Probabil ca prietenului i se va intocmi dosar penal.