avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Activitate mikky_9

Activitate mikky_9

Buna ziua!Daca am avut o sancțiune disciplinara radiată la un angajator,cu 10 ani in urma și vreau sa merg la un concurs la alt angajator,sunt obligată sa declar sancționează respectiva?Am un formular de concurs și acolo am o declarație sub sancționează Codului penal,ca am avut sau nu sancțiuni in perioada lucrata.
Buna ziua!Avem sau nu dreptul legal de a îngriji și hrăni animalele din zona blocului,cu condiția sa fie păstrată curățenia?Exista vreun articol in Legea pentru Protecția Animalelor care menționează acest fapt?
Am studii superioare in Comunicare Socială și Relații Publice și un curs de perfecționare de bibliotecar cu studii superioare..Am dorit sa ma înscriu la un concurs pentru postul de bibliotecar l-ai biblioteca școlară însă directorul școlii spune ca ma poate angaja doar pentru o perioada determinata,pentru ca nu am studii superioare in Biblioteconomie.Aceste diplome îmi dau sau nu dreptul sa fiu angajata pentru o perioada nedeterminata?
O colega de serviciu s-a întors din concediul de creșterea copilului la sfârșitul lui Septembrie.In data de 1 Octombrie pana pe 14 a stat in izolare,fiind contact direct cu o persoana pozitivă.La calcularea indemnizației de concediu medical a primit suma la jumătate mai puțin decât ceilalți colegi izolați.S-a calculat corect?Indemnizatia de concediu medical nu trebuia sa fie 100% ținând cont ca nu era boala obișnuita?
Lucrez intr-un Centru de -Zi pentru persoane adulte cu handicap.Una din beneficiarele noastre deși vaccinată a ieșit pozitivă la un test făcut de mama ei acasă.In ciuda faptului ca am făcut test negativ,eu cu o alta colega nevaccinate fiind,am fost trimise acasă.Avem aproape o săptămâna de când stam acasă iar DSP nu a emis nici o decizie de carantinare pe numele nostru,am sunat și m-am informat.Cei de la DGASPC insista ca trebuie sa stam acasă.Ce e de făcut legal vorbind?
Testul negativ făcut pe ambulantă e făcut tot de DSP.Primul a ieșit pozitiv iar următorul negativ iar ei nu vor sa recunoască eroarea făcută.
Vreau sa știu dacă este legal refuzul DSP de a recunoaște rezultatul negativ a 2 teste diferite după ce primul test făcut de ei a ieșit pozitiv.Adică trei teste diferite primul pozitiv făcut de DSP,celelalte doua negative făcute de cei de la ambulantă și un laborator privat.
Nu ati inteles situatia:eu nu sunt persoana cu handicap ci lucrez cu persoane adulte cu deficienta mintala severa.Conditiile de lucru se încadrează in conditii deosebite de munca,cel putin luam un spor pentru aceste conditii,spor care nu este mare.Intrebarea e daca noi ne putem pensiona legal fără penalizare înainte de a implini varsta legala de pensie.
Buna ziua!Lucrez intr-un Centru de Servicii Sociale cu persoane adulte cu deficienta mintala severa.Uzura psihica si fizica este enorma,primim un spor de 30 de procente pentru conditii deosebite de munca.Intrebarea mea este daca exista vreun act normativ care reglementeaza incadrarea personalului care lucreaza cu persoane cu handicap,in categoria celor care se pot pensiona legal,mai devreme de termenul limita de varsta.Nu ma refer la pensionarea anticipata ci la incadrarea muncii in meseriile care beneficiaza de grupa de conditii speciale sau deosebite.
Asta chiar e culmea!Si eu am caine dar am punguta si strang in ea.Cum sa umblu cu lopatica dupa mine?Eu sunt din Iasi,Mi se pare un abuz de functie al Politiei Locale!