avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Activitate sethm1980

Activitate sethm1980

Tatal meu doreste sa plece la munca in Germania. A fost informat de catre o cunostinta ca perioada muncita in afara tarii se va considera ca vechime dubla pentru varsta de pensionare (mai are pana la pensionare 6 ani, astfel incat el a inteles ca daca munceste in afara tarii 3 ani, dupa acei 3 ani se va putea pensiona in tara). Din cautarile mele informatia este eronata, doar va putea primi pensie separat de la statul german pentru perioada muncita, dar vechimea adaugata la anii munciti in Romania va fi de 3 ani, exact cat va munci in Germania, periaoda nesocotindu-se la dublu.
Daca un cunoscator ne poate confirma sau infirma aceste lucrur, v-am ramane recunoscatori!
Multumesc!
Răspuns la discuția Activitate firma in faliment
Pai lichidatorul este cel care m-a informat ca trebuia sa nu mai desfasor activitate inca de la momentul depunerii cererii de intrare in procedura simplificata de insolventa. Suspectez insa ca nu doreste decat sa isi usureze si sa isi simplifice munca, eu nu am gasit nici o portiune de lege care sa interzica desfasurarea activitatii din momentul inceperii procedurii, tocmai de aceea am incercat sa aflu un raspuns cat mai apropiat de realitate.
Răspuns la discuția Activitate firma in faliment
Nimeni?
Răspuns la discuția Activitate firma in faliment
Va dau cu copy-paste tot ce am gasit in aceasta speta pe site-ul judecatoriei (rog insa cititi de jos in sus pentru a avea ordinea corecta a sedintelor)! Sper sa va ajute, eu nu am reusit sa obtin nici o concluzie din ce am citit acolo!:


25.09.2013
Ora estimata: 9:00
Complet: C1 LJ CIV II
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:

24.04.2013
Ora estimata: 9:00
Complet: C1 LJ CIV II
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Termen pentru continuarea procedurii la data de 25.09.2013, sala 11, ora 9
Document: Încheiere de şedinţă 24.04.2013

28.02.2013
Ora estimata: 08:30
Complet: Camera Consiliu Civ II
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: ADMITE CEREREA. În baza art. 62 alin. 2 din Legea nr. 85/2006, hotărăşte majorarea termenului prevăzut de art. 62 alin. 1 lit.b cu 29 zile începând cu data pronunţării prezentei, respectiv până la data de 29.03.2013.
Document: Hotărâre intermediară 28.02.2013

27.02.2013
Ora estimata: 09:00
Complet: C1 LJS CIV II
Tip solutie: Termen preschimbat
Solutia pe scurt:
Document:

13.02.2013
Ora estimata: 09:00
Complet: C1 LJS CIV II
Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa
Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de debitorul SC X SRL Galati pentru deschiderea procedurii de insolventa . In temeiul disp. art.32 alin. 1 din Legea nr.85/2006 dispune deschiderea procedurii simplificata de insoventa impotriva debitorului SC X SRL Galati. În temeiul disp.art.107 din Legea nr.85/2006 desemnează lichidator provizoriu pe Y IPURL. Stabileşte în sarcina lichidatorului atribuţiile prevăzute de art. 25 din Legea nr.85/2006 şi fixează o remuneratie de 3.000 lei pe toata perioada procedurii , pe baza unui raport de activitate. In temeiul disp.art.59 al.1 din Legea nr.85/2006 pune in vedere lichidatorului sa intocmeasca si sa depuna un raport amanuntit asupra cauzelor si imprejurarilor care au dus la aparitia starii de insolventa, cu mentionarea persoanelor cerora le-ar fi imputabila, in termen de 40 de zile de la data desemnarii. In temeiul disp.art.61 din Legea nr.85/2006 dispune notificarea deschiderii procedurii asociatilor, actionarilor, creditorilor si ORC de pe langa Tribunalul Galati prin Buletinul procedurilor de insolventa, in vederea efectuarii mentiunii, precum si tuturor bancilor la care debitorul are deschise conturi. Fixează termen limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor asupra averii debitorului la data de 25.02.2013. Fixeaza termen de verificare a creanţelor, întocmire, afişare şi comunicare a tabelului preliminar la data de 4.04.2013. Fixeaza termen limita pentru intocmirea si afisarea tabelului definitiv al creantelor la data de 19.04.2013. Fixeaza termen pentru adunarea creditorilor la data de 9.04.2013 la sediul lichidatorului judiciar si convoaca creditorii debitorului . Fixeaza termen pentru continuarea procedurii la data de 24.04.2013. Dispune deschiderea de către debitor a unui cont bancar în termen de 2 zile de la notificarea procedurii, din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii insolvenţei, iar în caz de neîndeplinire a atribuţiei contul va fi deschis de către lichidatorul judiciar. Definitiva si executorie.
Document: Hotărâre intermediară 13.02.2013
Răspuns la discuția Activitate firma in faliment
Asta insemna ca lichidatorul meu imi poate permite sa desfasor in continuare activitate economica?Pentru ca ieri m-a chemat si m-a informat verbal sa nu mai desfasor activitati economice, si ca trebuia sa nu le mai desfasor inca de la inceperea procedurii simplificate de insolventa. Aveti idee in ce conditii pot obtine acordul lichidatorului, sau care sunt factorii determinanti intr-un asemenea caz?Continuarea activitatii le complica lor munca si de aceea prefera aceasta masura?
Societatea este in procedura simplificata de lichidare, inca se mai judeca cauza.
In aceasta perioada pana la pronuntarea falimentului, societatea mai poate desfasura activitate economica?
Răspuns la discuția Formular A1 necesar sau nu ?
Am icnercat si varianta asta intai,dar la cei din Galati nu au habar,ma directioneaza catre Bucuresti,iar cei de la Bucuresti nu pot fi contactati,multumita faptului ca in timpul programului de audiente telefonice, suni, telefonul suna,si suna,si suna,pana cand intra tonul de ocupat. Am facut asta timp de zile intregi la rand, fara vre-un rezultat decat ca uneori mai suna si ocupat. Dar ce sa-i faci, lucreaza oamenii la stat...institutie publica...cu greu pot fi deranjati.
Răspuns la discuția Formular A1 necesar sau nu ?
Alte opinii?Sau urmeaza sa va tin la curent, daca pe viitor,in urma unui control pe tema asta, voi primi sau nu amenda,sau mi se va deschide sau nu dosar? :) Orcum faptul e consumat, tocmai ce am revenit de la lucrarea respectiva, insa mi-ar prinde bine informatia pentru viitor :)
Răspuns la discuția Formular A1 necesar sau nu ?
Perfect...tot ce inteleg, e ca nu mai inteleg nimic. Si totusi,daca spuneti ca AM nevoie de A1, atunci din ce motiv nu pot fi incadrat la acea exceptie privitoare la numarul de zile ami mic de 8?
Răspuns la discuția Formular A1 necesar sau nu ?
Totusi, pana la urma,durata deplasarii/delegarii sau detasarii cupa cum teoretic e considerata de legea europeana, e ami mica de 8 zile, deci, ma incadrez la acea exceptie citata mai sus, in care NU am nevoie de A1?