avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Anii vechime munciţi in afara tarii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Anii vechime munciţi in afara tarii

Tatal meu doreste sa plece la munca in Germania. A fost informat de catre o cunostinta ca perioada muncita in afara tarii se va considera ca vechime dubla pentru varsta de pensionare (mai are pana la pensionare 6 ani, astfel incat el a inteles ca daca munceste in afara tarii 3 ani, dupa acei 3 ani se va putea pensiona in tara). Din cautarile mele informatia este eronata, doar va putea primi pensie separat de la statul german pentru perioada muncita, dar vechimea adaugata la anii munciti in Romania va fi de 3 ani, exact cat va munci in Germania, periaoda nesocotindu-se la dublu.
Daca un cunoscator ne poate confirma sau infirma aceste lucrur, v-am ramane recunoscatori!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:38, 25 August 2015
Într-adevăr, informaţia este eronată. Statul român va avea în vedere, la pensie, perioada lucrată în Germania, nu dublul acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea in munca din germania arminella arminella Am lucrat in Romania 9 ani ,m-am casatorit in Romania cu cetatean cu dubla cetatenie .Am plecat in Germania dupa 3 ani si in cei 7 ani cat am domiciliat in ... (vezi toată discuția)
Perioada lucrata legal in strainatate mentionata in cartea de munca sorinci sorinci Buna ziua! Am lucrat legal, cu contract de munca si platirea taxelor, 1 an in Grecia (2007-2008) si 3 ani si jumatate in Irlanda (2008-2012). Am scrisori de ... (vezi toată discuția)
Se adaugă anii munciți în străinătate la vechimea în munca pentru ieșirea la pensie mihaela273 mihaela273 sotul meu a lucrat 2 ani si 10 luni, legal, in Germania, intre 1991-1995 .la plecarea in tara i s-au returnat sumele corespunzatoare contributiilor.va intreb ... (vezi toată discuția)