avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate Raicu Raisa

Activitate Raicu Raisa

Smarian a scris:

La cererea de investire trebuie sa anexati o copie a sentintei sau exemplarul primit de la instanta in urma solutionarii cauzei. Nu este ilegala investirea unei copii conforme a sentintei. De altfel, de multe ori, justitiabilul nu are hotararea pe care doreste sa o investeasca iar in cererea de investire solicita o copie a sentintei precum si investirea.

Daca insa confundati si va referiti de fapt la incuviintarea executarii, atunci nu se poate depune la executor o copie de pe sentinta investita, ea trebuie depusa in original: adica sentinta care are pe ea aplicate timbrele judiciare si stampilele instantei cu privire la mentiunea definitiva si irevocabila, cererea de incuviintare a executarii nefiind admisibila in alte conditii.
Răspuns la discuția Cerere de chemare in judecata
Multumesc frumos pentru raspuns si mai ales pentru promptitudine
va rog frumos daca imi puteti spuneti in cate exemplare se depune o cerere de chemare in judecata si care este consecinta faptului ca s-ar depune numai intr-un singur exemplar, fara copie pentru parat?
Va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare: care este cadrul legal care stipuleaza ca investirea cu formula executorie a unui titlu se face numai pe exemplarul original?
Este ilegala investirea cu formula executorie a unui exemplar autocopiant?
Buna ziua

va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare: ce art. din Cod. pr.civ. , reglementeaza restituirea cautiunii. Cand se poate cere si in ce conditii
Mci
In cazul in care se contesta un scris si o semnatura de pe un document si
se solicita ca proba expertiza grafica a scrisului inclusiv a semnaturii , care este procedura prin care expertul intra in posesia documentului original ? Documentul original se depune la instanta si ulterior se transmite de instanta sub semnatura pentru expertizare impreuna cu "inscrisul oferit in fata instantei?" sau se trimite expertul la locul in care se afla documentul care se cere a fi expertizat?
In situatia in care expertul este trimis la locul in care se afla documentul care se cere a fi expertizat cum poate fi sigura insatanta ca acesta a verificat documentul in discutie?
Se poate depune inscrierea in fals odata cu cererea de expertiza grafica?
Care este documentul prin care se depune cererea de inscriere in fals in cadrul unui proces civil?