avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere de chemare in judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere de chemare in judecata

va rog frumos daca imi puteti spuneti in cate exemplare se depune o cerere de chemare in judecata si care este consecinta faptului ca s-ar depune numai intr-un singur exemplar, fara copie pentru parat?
Cel mai recent răspuns: Raicu Raisa , utilizator 19:38, 21 Februarie 2011
cererea de chemare in judecata se depune in x exemplare,dupa cum urmeaza:
1 copie pentru instanta
2 restul de copii-cate o copie pentru fiecare parte(dac sunt mai multe parti(indiferent de calitate reclamanti-parati), se depun pentru fiecare in parte.
puteti suplini nr exemplarelor pana la prima zi de infatisare.ca si consecinta-riscati sa obtina partea adversa un termen in vederea studierii cererii...prelungiti procesul,cu alte cuvinte(posibil in detrimentul dvs)
Raicu Raisa a scris:

va rog frumos daca imi puteti spuneti in cate exemplare se depune o cerere de chemare in judecata si care este consecinta faptului ca s-ar depune numai intr-un singur exemplar, fara copie pentru parat?


Art. 113 teza I din Codul de procedura civila prevede ca, la cererea de chemare in judecata se vor alatura atatea copii de pe cerere cati parati sunt.
Nedepunerea unei copii de pe actiune pentru parat duce la amanarea judecatii.... la primul termen de judecata instanta vă va pune in vedere sa-i inmanati paratului o copie de pe actiune, astfel incat acesta sa-si formuleze apararea.
Multumesc frumos pentru raspuns si mai ales pentru promptitudine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere dosar partaj judiciar petje petje Cate dosare se depun in instanta? Cate unul pentru fiecare parte? Trebuie sa fac copii in tot atatea exemplare cati parati sunt+ instanta? Cate dosare ... (vezi toată discuția)
Solicitare interogatoriu parat radu16 radu16 buna seara ,,,cum trebuie sa solicit instantei ,chemarea la interogatoriu ,pentru un parat ? inmanez judecatorului solicitarea scrisa pentru ... (vezi toată discuția)
Reducere/modificare pensie de intretinere minor ankhme ankhme Buna ziua, Incepand cu aceasta luna mi s-a terminat contractul de munca, devenind somer. In aceste conditii as dori sa mi se modifice/micosreze pensia de ... (vezi toată discuția)