avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Activitate kvwouwer

Activitate kvwouwer

@cristi_afrim:
De ce contează aşa mult cum sunteţi „încadrat”? Cât timp aduceţi bani şi sunteţi mulţumit de salariu şi de munca dumneavoastră, nu-mi dau seama cât poate aduce în plus o hârtie. Contează să aveţi satisfacţie profesională şi financiară, cred eu.

@noiklosa:
De ce suprareglementarea unor meserii precum cea de inginer este neapărat o idee bună? Ce e ăla drept de semnătură notarială? Care e problema dumneavoastră cu un patron care alege să-şi risipească banii pe Simona Sensual? ªi, mai ales, de unde atâta aroganţă?
Răspuns la discuția Concediere mame
Concediere, a unei femei, mamă pe deasupra, într-o ţară cu un cod al muncii socialist? Sper că nu vă imaginaţi că faceţi ce doriţi în firma dumneavoastră! Ar fi amuzant dacă n-ar fi trist, din păcate astea-s legile.

Faptul că există cărţi cu CD care tratează exclusiv subiectul ăsta ar trebui să vă dea de gândit şi s-o lăsaţi baltă: [ link extern ] .

La detalii scrie aşa:


* Un angajat lipseste nemotivat de trei saptamani. Angajatorul nu are nicio veste de la el. Decide sa il concedieze.
* Un angajat se afla la originea unor scurgeri de informatii confidentiale catre o firma concurenta, condusa de o ruda apropiata de-a sa. Angajatorul decide sa il concedieze.
* Un angajat vine beat la serviciu 4 zile din 5. Discutiile cu el nu au niciun efect, ba mai mult chiar, angajatul devine violent. Angajatorul decide sa il concedieze.

Ce au in comun angajatorii de mai sus? Simplu, toti trei...

1) au fost dati in judecata de catre fostii angajati;
2) au pierdut procesul;
3) au fost obligati sa plateasca despagubiri si cheltuieli de judecata;
4) au fost obligati sa-i reprimeasca la lucru pe cei pe care-i concediasera.
Si totul dintr-un motiv aparent minor: nu au respectat intocmai procedura legala de concediere


Cu atât mai puţin aveţi dumneavoastră şanse să o concediaţi „de florile mărului”. Eu sunt de partea dumneavoastră, dar legile nu.
Este drept ca in aceasta ecuatie a cam uitat de angajat.
Oricum, bine ca "au descoperit"din ce cauza economia Romania este pe la (sub)coada UE...!!!


La concret, care sunt acele prevederi care „dezavantajează” angajatul, în probabil cel mai socialist cod al muncii din lumea civilizată?

În mod sigur nu suntem la coada Europei din cauza codului muncii în sine, ci a atitudinii oamenilor. Mă-ntreb ce angajator întreg la cap vrea să dea oameni afară şi, mai ales, cum a ajuns SUA prima putere a lumii cu un cod al muncii care nu protejează angajatul. De asemenea, mă întreb cum e posibil, chiar şi în SUA, ca unii să stea cu anii într-un loc fără să-i abuzeze patronul cel rău.

Nu că m-aş aştepta la un răspuns logic, în afara calapodului stângist şi ipocrit, dar cine ştie...