detin un apartament prin testament care nu are cadastru si nu pot sa il fac pentru ca este o eroare in certificat privind numarul de apt. in loc de 44 este 48.M-am adresat presedintelui de bloc mi-a dat o adeverinta in care scrie ca nu au fost modificate niciodata numerele de apt,m-am adesat proprietarului de la 48 (cum a cerut dna. notar) sa vina cu actele sale sa le vada,nu a vrut,in final m-am adresat Arhivelor statului si le-am trimis toate documentele pe care le-am gasit in casa (atentie din 1939 autorizatia de vanzare teren,cea de constructie,planurile blocului) si ce credeti dupa 1 luna si ceva imi trimite un plic gros cu exact aceleasi documente pe care si eu le-am transmis domniilor lor dar cu specificatia la sfarsit sa vorbesc cu administratia blocului pentru eventualele modificari daca au fost facute( hartie pe care dns nota nu a luat-o in consideratie)
Intelege cineva ca trebuie sa fac cadastru sa termin cu aceste acte?
Unde ma adresez,ce fac, nu stiu incotro s-o iau
un sfat autorizat este mana cereasca
multumesc
ghiumusa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
buna ziua,
casa batranei a fost data cu contract de vanzare cumparare cu clauza si dansa sta acolo pana moare
Banii pe care ii are in banca i-a lasat prin testament altor 2 persoane (una sant eu)
pe care noi ii vom mosteni cat vor mai ramane cand vom face succesiunea
Eu sant singura care o ingrijesc efectiv ,ma asigur sa aiba tot confortul cu care a fost obisnuita (mancare,spalat,curatenie,medicamente,medici,si orice este nevoie si sant multe)
intrebarea era daca ar trebui sa am emotii cu testamentul ,daca ar putea fi contestat?Am tot ce se numeste facturi ,chitante justificative de modul in care au fost cheltuiti banii pana acum. Sotul si fiica i-au murit,nu are in mod absolut pe nimeni
va multumesc
Doamna ,va multumesc din suflet ca dat atentie intrebarii mele
deci ,eu am un apartament pe care vreau sa il las nepotului de frate,care are un copil
Este casatorit ,dar stiti niciodata nu se stie in viata
Vreau sa il las lui in mod expres ,fara ca vreunul din neamuri (soacra,nevasta)sa sa isi bage nasul si sa pofteasca la el.Vreau ca el sa decida pentru copilul lui ce va face
El este singur la parinti,eu cu sora mea santem matusi necasatorite si fara alti urmasi
de ce ma agit asa?pentru ca am inteles ca este posibil sa faca parte si nevasta daca doamne fereste se vor desparti.Eu vreau sa il pun la adapost,pentru ca chiar merita
cu mii de multumiri
Nu eu nu am pe nimeni eu cu sora mea am decis sa ii dam lui casa
Nu ar fi mai bine sa o las unuia dintre părinți?
romascanu a scris:
Varianta cât mai repede (după cum ați cerut) - ii lăsați apartamentul printr-un testament.
Va fi bunul lui propriu, dobândit prin moștenire testamentară, nu și al nevestei sale.
Dar, nu știu dacă aveți dvs. moștenitori rezervatari (soț? copii?) ...
am grija de un batran care nu are pe nimeni.acum 2 ani mi-a facut testament pentru o suma de bani din banca ,cand nu avea nici o problema de sanatate.si voi intra in posesia ei cand va deceda si eu voi face succesiune. Din septembrie anul trecut s-a imbolnavit,iar eu merg de trei ori pe zi la dansa pentru schimbat pampers,medicatie,mancare.Am toate chitantele stranse cu cheltuielile facute.Vreau sa stiu daca ma pot astepta la surprize in sensul de a contesta cineva testamentul.Sotul dansei si unica fiica au murit si nu mai are pe nimeni
multumesc
vreau sa las un apartament unicului meu nepot,care este casatorit si are un copil
doresc ca nimeni sa nu beneficieze de apartament decat daca decide nepotul,vreau sa spun ca el sa decida transmiterea lui catre fiul sau si sa nu se infiltreze sub nici o forma mama copilului
pe scurt cum trebuie sa fac ? fac acte nepotului sau unuia dintre parinti si in cazul asta nimeni (eventual sotia) nu se poate atinge de mostenirea din partea parintilor?
asi dori ,fara sa supar pe nimeni,un raspuns profesionist.Vreau sa fac acest lucru cat mai repede
multumesc
dvs.am vrut sa va trimit nota de const.
am citit mai atent si este vorba HCGMB 705/2022,art. 4 pct 4.3,4.4,4.8
la final are o amenintare frumoasa cum ca neachitarea penalitatii poate fi urmata de declansarea procedurilor judiciare
ce sa inteleg?am facut bine ca am platit chiar si jumatate?
plata amenda parcare
am gasit o nota de constatare si instiintare plata pentru neplata parcare pe masina cu valoare de 200 lei.
Am intrat pe ghiseul.ro la sectiunea amenzi si am vazut ca pot plati jumatate.ceea ce am si facut.Aceasta mentiune nu este scrisa pe nota de constattae.Am facut bine sau trebuie sa dau si diferenta?
multumesc