avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Activitate vladiana

Activitate vladiana

ariel1407 a scris:

Of, stiu ca-i tare greu sa ma intelegeti...
Ea a acuzat si a specificat si in plangerea facuta la politie ca al ei copil este amenintat si terorizat si de un alt copil din clasa, cu care in trecut a mai avut mici altercatii (sa nu uitam ca vorbim de copii de pana in 10 ani)...



Dacă ați merge mai des pe la școală, ați afla și singură la ce nivel alarmant de violență fizică și verbală au ajuns mulți copii la vârsta de 10 ani !!! Decât să blamați părinții care s-au săturat și care au decis să ia atitudine, mai bine v-ați face timp să vedeți dacă nu cumva au dreptate !
Nu cunosc detalii suplimentare. Decat ca este in medical, posibil pe o perioada mai lunga.
Ce poti face cand angajatul este in medical (ai aflat neoficial acest lucru), dar nu-ti prezinta Certificatul medical (stie el de ce)? Din data de 04.01.2016, angajatul nu s-a mai prezentat la locul de munca si nici la telefon nu raspunde. Trebuie definitivat statul pentru luna ianuarie si nu vad cum altfel decat trecandu-l absent nemotivat.
Răspuns la discuția Salariu medic stomatolog
OUG 35/2015, cu majorarea salariilor medicilor, se aplica si in sistemul privat ?
Ma intereseaza pt un medic stomatolog angajat la un cabinet privat.
Răspuns la discuția Legea nr.152/1998
Corectie : Legea nr.221/2015 este in vigoare din data de 28.07.2015, data publicarii.
Sansele de a schimba ceva se vor diminua dupa publicarea normelor metodologice de aplicare. Orice sfat documentat imi este util si mizez pe sprijinul dvs.
Avand in vedere modificarile/completarile aduse Legii nr.152/1998 prin Legea nr.221 / 28.07.2015 va supun atentiei urmatoarea situatie :
-pana la data intrarii in vigoare a legii 221/2015, toti cetatenii care intrau sub incidenta legii nr.152/1998 erau tratati in mod egal, unitar si echitabil
-prin modificarile aduse legii nr.152/1998, din data de 31.07.2015 s-a creat cadrul legal prin care cetatenii aflati sub incidenta legii nr.152/1998 sunt tratati in mod inechitabil. Motivarea gasita urmarind fisa legii nr.221/2015 vine din partea Comisiei pentru administratie publica si administrarea teritoriului : "Pentru a exista o diferențiere între valorile de vânzare a locuințelor situate în municipii/orașe/comune, se consideră necesar să se stabilească o diferențiere, prin ponderare, în funcție de rangul localității fiind astfel introduse două litere noi, lit d1)-d2)."
-stabilirea criteriilor si indicilor de ponderare, asa cum sunt stabiliti prin noile prevederi legale, nu au oricum corespondenta in realitatea imobiliara din teritoriu, aducand mari prejudicii unei singure categorii de cetateni : chiriasii anl din Bucuresti.
Va rog sa ma sfatuiti ce, cum si unde pot actiona pentru a contesta aceasta modificare a legii nr.152/1998 - art.10 alin.(2) lit.d1), lege care din 1998 si pana la data de 31.07.2015 trata in mod unitar si echitabil toti cetatenii care intrau sub incidenta acestei legi.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Aplicare lege fara norme
Va rog tare mult,spuneti-mi cum pot determina o autoritate sa aplice acea lege, fara norme ? Ce temei legal pot prezenta, pentru a-i determina sa aplice respectiva lege ?
Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea speta : o lege (publicata in M.Of.) de aprobare a unei OG- prin care se modifica o alta lege si pentru care urmeaza sa fie actualizate Normele de aplicare (in 60 de zile) , isi produce sau nu efectele de la data intrarii in vigoare ?
Deci,se poate aplica o lege pentru care nu au fost publicate normele de aplicare ?
Va multumesc.
Pe scurt: locatarii unui cartier, disperati de nepasarea institutiilor publice/private care deservesc cartierul, cauta o solutie legala de a se coagula cumva intr-o asociere-organizatie a locatarilor.
Va rog sa ma ajutati sa gasesc solutiile legale pentru o astfel de asociere, respectiv: forma de organizare posibila, legislatia care reglementeaza aceste "asocieri" etc
Vrem sa punem in balanta variantele, sa vedem ce si cum este de facut, dar nu stim de unde sa incepem.
Va multumesc pentru sprijin si indrumare.
Răspuns la discuția Acuzatie de denigrare
Birou-De-Mediator a scris:

Mai exista posibilitatea ca postarile de pe reteaua de socializare sa faca referire la fapte incriminate de legea penala (evaziune fiscala, sparare de bani, etc) astfel ca politia sa se fi sesizat din oficiu, astfel ca denigrarea/insulta/calomnia de care ati mentionat, sa nu aiba nicio legatura cu obiectul anchetei.

Din pacate, Politia nu se sesizeaza nici macar atunci cand faci plangere penala, cu atat mai putin din oficiu ...