avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Activitate leonica

Activitate leonica

Multumesc!
In decizie e mentionat ca are termen 45 zile pt. a o contesta. Poate in acest timp acordat angajatul refuza pensionarea anticipata. Deci astept 45 zile sa vad ce hotaraste angajatul?
Angajator instiintat de Casa de pensii ca un angajat a primit Decizie de pensionare anticipata partiala. Angajatul (care este si Administratorul firmei) doreste sa dea in judecata Casa de pensii pentru ca nu i s-a acordat grupa II. In ce termen trebuie incetata activitatea? El sustine ca are termen 30 zile sa se hotarasca daca accepta pensia.
Daca am fost citati, nu suntem obligati sa ne prezentam sau sa rsapundem intr-un fel?
"Instanţa dispune citarea numitilor XX si XY cu mentiunea sa exprime un punct de vedere cu privire la sesizarea de perimare a cererii." din acest motiv voiam sa depun o adresa pt. ca nu ne putem prezenta la sedinta si vreau sa confirm ca accept perimarea.
Imi poate transmite cineva, va rog, un model de adresa prin care sa raspund ca sunt de acord cu perimarea cauzei? "Instanta va pune in vedere sa exprimati un punct de vedere cu privire la perimarea prezentei cauze."
Buna ziua,
Am primit citatie (proces deschis de un vecin) pentru iesire din diviziune teren, cu proprietar sotul meu, care a decedat, dar nu am facut succesiunea, Citatia este pe numele lui. Pot merge eu la proces?
Răspuns la discuția grupa 1
In legea 226/2006 avem:
ART. 2
(1) Perioadele de timp în care asiguraţii îşi desfăşoară
activitatea, pe durata programului normal de lucru din luna respectivă,
numai în locurile de muncă prevăzute la art. 1 sunt stagii de cotizare
în condiţii speciale.
Unii angajati nu au beneficiat de grupa I (cateva luni) pt. ca nu au acoperit nr. ore din luna (nu din vina lor)
Răspuns la discuția grupa 1
Atunci: "7. Incadrarea in grupele I si II de munca se face proportional cu timpul efectiv lucrat la locurile de munca incluse in aceste grupe, cu conditia ca, pentru grupa I, personalul sa lucreze in aceste locuri cel putin 50%, iar pentru grupa II, cel putin 70% din programul de lucru.", se mai respecta?
Răspuns la discuția grupa 1
Mai este in vigoare ordinul 50/1990 pentru precizarea locurilor de munca, activitatilor si categoriilor profesionale cu conditii deosebite care se incadreaza in grupele I si II de munca in vederea pensionarii?