avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandru Ardeleanu

Activitate Alexandru Ardeleanu

Trebuie introduse actiuni in evacuare. Hotararile judecatoresti trebuie apoi inregistrate in Registrul comertului. Asta inseamna onorariu avocat + taxe timbru + cheltuieli de registru. Pe scurt, multa bataie de cap de care nu vreti sa aveti parte decat daca vreti sa inregistrati un alt sediu social in imobilele respective.
Buna ziua,


In cazul in care exista un contract de prestari servicii contabile intre un contabil autorizat si un beneficiar, si un act aditional prin care se instituie obligatia contabilului de prestare de servicii de completare si transmitere a Revisalului, contabilul este obligat sa faca dovada contractului de servicii contabile la ITM sau se poate merge doar cu actul aditional pentru a completa Revisalul ?

Buna ziua,

Intrebarea este urmatoarea:

Societatea A detine un imobil si utilajele desfasurarii activitatii de alimentatie publica (restaurante - cod CAEN 5610), respectiv cuptoare, malaxoare, etc. Societatea B are personal de specialitate, bucatari, ajutori de bucatari, etc., si desfasoara activitati de alimentatie publica (CAEN 5610 - fast food) dar nu are un loc in care salariatii sa poata desfasura activitatile de preparare a alimentelor.

Poate societatea B sa desfasoare activitate in imobilul societatii A fara ca B sa-si infiinteze un pct de lucru acolo?
Eventual, poate exista un contract de colaborare intre cele 2 societati in asa fel incat A sa vina cu locatia si mijloacele de preparare si B cu salariatii?
Mentionez ca B incaseaza profitul.
Răspuns la discuția Transformare SRL-D in SRL
Buna ziua,

Am si eu o intrebare legata de acest subiect.
1. In momentul schimbarii formei de societate legislatia ORC impune o noua rezervare de denumire si nu inteleg de ce.
Si 2. Se poate folosi vechea denumire a societatii?
Cand se considera incheiata perioada de 1 an in privinta plafonului pentru incadrarea ca microintreprindere - cifra de afaceri sub 65000 euro - pentru o societate inregistrata la 20.11.2015?
In 20.11.2016 sau la 31.12.2015?
Cu alte cuvinte, societatea, pentru a fi incadrata la micro, poate avea o cifra de afaceri sub 65000 euro pe parcursul anului fiscal (care este anul calendaristic) sau acest an fiscal se considera a fi incheiat la un an de la infiintare moement in care incepe noul an?
Răspuns la discuția taxe succesiune
Atunci se platesc taxele notariale + impozitul de 1% din valoarea bunurilor.
Succesiunea nu a fost facuta pentru masina. Poate a fost facuta pentru celelalte bunuri din masa succesorala. Se poate merge in instanta pe o actiune in pretentii fundamentata pe plata nedatorata dar mai intai trebuie indeplinita procedura prealabila la organul fiscal. Adica cereti inapoierea banilor de la primarie si abia apoi mergeti in instanta.
Răspuns la discuția Trecerea casei pe numele meu
In cazul vanzarii sunt de platit taxe notariale si impozitul pe vanzare. Daca se face donatie, lucru neindicat pentru ca poate fi atacata de mostenitorii rezervatari, taxe notariale.
Daca intervenientul nu a fost introdus in proces el nu este parte. Plata taxei de timbru este o exceptie absoluta, daca nu a fost platita, intervenientul nu are ce cauta acolo.
Răspuns la discuția Admitere master
Nu numai ca poate impune conditii de admisibilitate pentru ciclul urmator, ci chiar o fac des, de ex. examen de admitere pentru master.