avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Transformare SRL-D in SRL
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Transformare SRL-D in SRL

Buna ziua. Am un SRL-D cu 5 coduri CAEN. Doresc adaugarea de alte noi coduri. Conform legislatiei, SRL-D are maxim 5 coduri, daca mai adaug, ma transform in SRL. Intrebarea mea este, cum se face aceasta tranzitie? Se face automat? Stiu ca trebuie sa schimb si certificatul de inregistrare. Dat fiind faptul ca sunt asociat unic, decizia mea, este de ajuns, actul constitutiv actualizat. Mai am nevoie de vreun act? Are cineva idee cat mai costa adaugarea de coduri CAEN? Este adevarat ca acum se plateste la fel chiar daca adaugi 5 coduri, chiar daca adaugi 50? Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Ardeleanu , Consilier juridic 17:45, 15 Aprilie 2016
Raspunsul cel mai competent il obtineti la ONRC.
Transferul de la SRL-D la SRL prin modificarea CUI costa plata cheltuielilor de infiintare, deoarece iesiti din prevederile OUG 6/2011.
Mda. La asta nu m-am gandit. Nici nu stiu cat ar mai costa si alea. As vrea sa stiu cat m-ar duce toate cheltuielile ca sa stiu la ce sa ma astept. Dar la acte? Ceva special? Banuiesc ca nu.
O deplasare la ONRC va elucida toate aspectele nelamurite. Sunt cei mai in drept sa vi le ofere incepand cu transformarea din SRL-D in SRL si terminand cu costurile ce le implica, de la modificarea statutului pana la inregistrarea unei noi firme fara sintagma -D.
Cred ca ati inteles gresit numarul de coduri caen pe care le poate avea o SRL-D si ati fost sfatuit de un neprofesionist la infiintarea societatii. In actul constitutiv pot fi cuprinse cinci grupe de activitati. Intr-o grupa pot fi si 20 de activitati. Va rog sa cititi cu atentie, pana la capat tot ceea ce este publicat pe site-ul ONRC in legatura cu obiectele de activitate ale SRL-D, aici:
[ link extern ]
Intr-adevar, pentru a nu va irosi timpul si banii, va sfatuiesc sa solicitati de la serviciul de asistenta juridica din cadrul registrului comertului, toate informatiile care va intereseaza si eventual intocmirea actelor.
Este evident ca daca doriti sa schimbati forma juridica si sa adaugati ceva coduri trebuie sa solicitati sa vi se redacteze o decizie a asociatului unic si un act constitutiv actualizat, care trebuie inregistrate in registru comertului. ,, Distractia" va poate scoate din buzunar peste 700 ron.
Buna ziua,

Am si eu o intrebare legata de acest subiect.
1. In momentul schimbarii formei de societate legislatia ORC impune o noua rezervare de denumire si nu inteleg de ce.
Si 2. Se poate folosi vechea denumire a societatii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl-d: modificare coduri caen bogdanch bogdanch Am inregistrat un SRL-D. Mi-am definit cele toate cele 5 domenii de activitate / coduri CAEN permise la infiintare. Pot sa mai adaug si altele dupa ... (vezi toată discuția)
Schimbare cod caen robert_11 robert_11 Buna ziua. Am u SRL-D cu 5 coduri CAEN. Doresc ca sa schimb aceste coduri CAEN cu altele, implicit codul principal. Aveti idee ce pasi trebuie sa fac si cam ... (vezi toată discuția)
Transformare din srl-d în srl. de ce acte am nevoie pentru această schimbare? eusuntozy eusuntozy Bună ziua! Mi-am înființat o firmă în feb 2017 sub forma de SRL-D, iar acum doresc să o transform în SRL, menționez că sunt singurul asociat unic ... (vezi toată discuția)