Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
rasp corect c
cam dubios ,,a,,
irezistibila-un singur mod,de ce o fi gresita ?acrediteaza ideea ca ar fi mai multe moduri iar faptuitorul il alege pe singurul in masura sa stopeze constrangerea?
Am dat peste un caz de condamnare cu executare 1 an si 2 luni pt insusirea bunului gasit. Atat pe vechi, cat si pe nou ped prev de lege este inchisoare 1-3 luni/amenda. Mie mi se pare nelegala solutia. Va las aici link-ul ziarului sa cititi ce am citit si eu
[ link extern ]
Mă refeream ca si cheltuieli de judecată, pt ca am observat tarziu exprimarea mea anterioară puțin ambigua - graba :D
Eu cred ca poate mari sau micsora.
Inselaciunea se poate savarsi si cu intentie indirecta?
Incadrarea juridica a faptei este de omor savarsit cu intentie indirecta, se retine starea de provocare, datorata patrunderii victimei in casa inculpatului, care a urmarit intro prima etapa apararea sa, iar intr-o a doua etapa pedepsirea partii vatamate ,
"Instanţa a reţinut că, în jurul orei 4 dimineaţa a zilei de 22 septembrie, inculpatul, care locuia singur în casă, a fost trezit din somn de o izbitură în uşa camerei în care dormea.
În momentul deschiderii uşii, inculpatul a văzut în faţa acesteia pe consăteanul său B, cunoscut ca o persoană cu purtări violente, având un băţ masiv în mână.
La întrebarea inculpatului, cum a intrat în curte, B. nu a răspuns, ci l-a lovit de mai multe ori cu băţul în cap.
Pentru a se apăra, inculpatul a luat o securice aflată la îndemână cu latul căreia, în momentul când a fost lovit din nou peste cap, inculpatul l-a lovit pe agresor la întâmplare.
În urma schimbului de lovituri B. a scăpat băţul din mână şi s-a retras către poarta de intrare în curte.
Temându-se că agresorul se va înarma cu unul din parii aflaţi lângă gard, inculpatul l-a urmărit şi ajungându-l lângă poartă, l-a lovit repetat cu latul securicii, după care l-a abandonat şi a mers să anunţe la poliţie cele întâmplate.
Internată în spital, victima a decedat în aceeaşi zi, datorită unui politraumatism cu fracturi costale şi ale antebraţului."
Stabiliti incadrarea juridica a faptei.
:coffee: Neata tuturor !
Sa incerc, desi abia m-am trezit
1.a
2.c
3. d
4.a
A fost postata solutia la speta cu tigaia cu clatite si intamplarea "nefericita" ?