avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Activitate flodan

Activitate flodan

Răspuns la discuția Poprire ANAF
Va multumesc pentru raspusn. Asta stiam si eu. Intrebarea era, de ce banca nu vireaza cei 2200lei catre anaf ca parte din debit? Persoana nu-i poate folosi (cont blocat), anaf nu-i incaseaza...
Discuție Poprire ANAF
Buna ziua. Acum 6-7 luni ANAF a ordonat o poprire pe contul bancar al unei persoane fizice (pentru CASS recalculat din anii anteriori) in urma careia banca a blocat contul. La momentul instituirii popririi, in cont era suma de 2200lei iar poprirea era pentru suma de aprox 5000lei. Banca nu a efectuat niciun demenrs, suma este si acum blocata in cont, iar ANAF aduna dobanzi si penalitati pentru 5000lei. Am solicitat bancii (verbal) sa vireze suma disponibila in cont pentru a mai diminua din datorie si mi s-a comunicat ca nu se poate, ca trebuie sa vireze intreaga suma poprita. Este corect? As vrea sa stiu daca banca avea totusi obligatia virarii si daca pot solicita in vreun fel in mod expres viramentul. Va multumesc!
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Felicitari! Asta e raspunsul corect!
6 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cata maturitate! Exista comanda plasata pe emag cu valoarea respectiva care ar fi trebuit achitata. Exista factura emisa. Exista evidente. Vai mama noastra de natie oportunista si cu tupeu!
flodan a scris:

ia-ti spune sa-si incaseze banii de unde trebuie.





O mica rectificare - ia-ti il corectez in i-ati - graba si oboseala... :)
Buna seara.
Va inteleg punctul de vedere deoarece faceti parte din breasla.
Totusi, pentru a-mi arata ca nu sunteti subiectiv, poate imi raspundeti la cateva neclaritati...
1. Deoarece nicaieri nu se specifica in sarcina administratorului plata onorariuliui, de ce ar trebui sa sa se simta indatorat sa plateasca?
2. Nu administratorul a solicitat serviciile firmei de lichidare... Firma a fost desemnata aleatoriu. Daca nu doreste sa se implice in astfel de operatiuni, stiind bine cum sta treaba, de ce isi ofera serviciile?
3. Din moment ce asa este legea si la final isi incaseaza onorariul, mai puteti spune ca este o prestatie fara plata?
4. Daca nu dvs. sunteti dator sa platiti (asa cum legal/moral/umanitar - luati-o cum vreti - nu este nici administratorul in acest caz) v-ar placea sa va solicite cineva o suma de care sa beneficieze mai rapid doar pentru simplu fapt ca va taie chitanta si astfel da un oarecare aspect de legalitate operatiunii?
Toate firmele contribuie la constituirea acestui fond la Reg Com si este normal ca orice firma in dificultate sa beneficieze de el! Este ca atunci cand, dupa ce platiti o asigurare de sanatate, cand sa beneficiati de ea, mergeti la medic si va pune sa va platiti consultatia sau prestatia medicala doar pentru simplu motiv ca dureaza prea mult sa-si recupereze banii de la asigurator. V-ar placea sa va ia banii si sa va legalizeze operatiunea taindu-va chitanta? Cred ca nu... ia-ti spune sa-si incaseze banii de unde trebuie.

Nu ma intelegeti gresit, dar nimeni nu face acte caritabile, mai ales ca, in cazul de fata este vorba de o suma considerabila - aproape echivalentul a 900 euro.

Oricum, va multumesc pentru parere si nu astept neaparat raspunsul dvs. la intrebarile de mai sus. Ceea ce ma interesa punctual, am aflat.

Toate cele bune!
Florin D

Va multumesc pentru bunele intentii! Banuiesc ca, de cand s-au introdus serviciile platite pe aici, pe forum nu prea mai afli mare lucru... Nu acuz, e doar o parere B-)
Buna ziua.

Firma X ca si debitor a introdus actiune in instanta pentru declararea insolventei - deoarece nu detine nimic - active de niciun fel - s-a declansat procedura simplificata.

Tribunalul, prin prima hotarare a stabilit drept remuneratie pentru lichidatorul judiciar o suma fixa si un procent de 10% din recuperari.
Administratorul firmei a contactat societatea de lichidare si i s-a spus ca suma fixa stabilita de instanta este in sarcina lui. Este corect conform legii?
PS
Din cunostintele mele, remuneratia fixa a lichidatorului este achitata dintr-un fond constituit de Reg Com. Din cate m-am priceput sa citesc si legislatia confirma acest lucru - Lg 85/2006 art.4 daca nu ma insel.

V-as ramane recunoscator daca cineva de specialitate m-ar putea ajuta.

Va multumesc anticipat
Discuție Norma de venit
Buna seara. Am gasit pe siteul finantelor ca veniturile din activitati agricole (anumite) pot fi impozitate la norma de venit. Am fost ;la fisc sa ma interesez si m-au intrebat codul CAEN ca sa vada daca activitatea se incadreaza sau nu (acum platesc in sistem real - si as vrea sa trec la norma). Au verificat si nu au stiut sa ma lamureasdca. Am cautat eu pe internet si am gasit: [ link extern ]
Aici, activitatile agricole nu sunt identificate dupa CAEN?! Stie cineva ce trebuie sa fac? Am inteles ca trebuiesc depuse 2 decl 070 si 200 (sau 221?!). Se vorbeste de termene daca treci de la norma de venit la sistem real (31 ianuarie), insa cum se procedeaza invers nu. Orice idee ar fi de mare ajutor. Multumesc.
Multumesc pentru raspuns, insa intrebarea era pentru cazul invers - de la sistem real la norma de venit.