avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Activitate pati

Activitate pati

Buna ziua
Va solicit un raspuns in calitate de creditor in urmatoarea speta:
O societate debitoare aflata in procedura reorganizarii judiciare propune modificarea planului de reorganizare, solutie respinsa de trib com si admisa de C de apel in oct. 2013. De asemenea, in iul 2013 trib com dispune trecerea la procedura falimentului iar in dec 2013 C de apel modifica sentinta si dispune continuarea reorganizarii.
In febr. 2014 solicitam intrarea in faliment pt neachitarea obligatiilor de plata restante din iulie si septembrie 2013 insa instanta respinge cererea pe motiv ca termenul de la care incepe sa curga scadenta este cel din dec 2013 data pronuntarii irevocabile de catra C de apel a continuarii reorganizarii, iar primul trimestru de plati nu se incheiase, deci nu poate constata o neindeplinire a obligatiilor de plata.
Este intemeiata aceasta motivare? Care este temeiul de drept?
Multumesc
exista posibilitatea de a-l convoca pe adresa de mail a penitenciarului?
Buna ziua,
As vrea sa stiu intr-un divort cum se realizeaza procedura de convocare pt informare cand sotul este arestat in strainatate.
Multumesc.
Răspuns la discuția Contract premediere
Multumesc pt raspuns. De acord cu prima varianta.Dar la a doua varianta nu cred ca ne incadram in textul de lege:Efectuarea procedurii de informare asupra avantajelor medierii poate fi realizata de catre judecator, procuror, consilier juridic, avocat, notar, caz in care aceasta se atesta in scris. (14) Serviciile prestate conform dispozitiilor alin. (1) si (11) sunt gratuite, neputandu-se percepe onorarii, taxe sau orice alte sume, indiferent de titlul cu care s-ar putea solicita.»
Buna ziua,
In conformitate cu modificarile aduse L.medierii prin OUG 80/2013 procedura de informare poate fi realizata si de judecatori, procurori, avocati si sub nici o forma nu poate fi perceput onorariu. Ce contract incheie un avocat la care se prezinta doar o parte pentru informare, atata timp cat trebuie sa convoace cealalta parte?
Dar daca invoca apoi faptul ca procedura a fost neindeplinita tocmai datorita acestui aspect al neconvocarii de 2 ori?
De fapt cand este obligatoriu sa convoci de 2 ori pentru a fi corect dpv al prevederilor legale? Multumesc
Buna ziua,
Avand in vedere prevederile legii medierii, pt procedura de informare, daca cel invitat nu se prezinta dar avem confirmarea de primire cu semnatura lui de la posta, este necesar sa-l convocam din nou?
art.43 alin3:(3) Daca una dintre parti refuza, in scris, in mod explicit, medierea ori nu raspunde invitatiei mentionate la alin. (1) ori nu se prezinta de doua ori la rand la datele fixate pentru semnarea contractului de mediere, medierea se considera neacceptata.
Multumesc pt raspuns. Avem si text legal care arata ca nu mai depui declaratie de creanta?
Buna ziua
In procedura falimentului deschisa dupa ce societatea a fost in reorganizare jud, lichidatorul notifica creditorii sa depuna declaratiile de creanta. Devreme ce un creditor este inscris in tabelul definitiv al creantelor, depunand aceasta declaratie de creante din momentul dispunerii reorganizarii, mai este obligatoriu sa faca acum in momentul intrarii in faliment aceasta declaratie?
Multumesc
Ce riscuri ne asumam in aceste conditii? Sau riscul apartine administratorului? Si noi cumparatori de buna credinta? Multumesc frumos.