avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Activitate katrin

Activitate katrin

Pentru distrugerea unor documente contabile, al caror termen de arhivare a expirat, conform OMFP nr. 2634/2015,”Eliminarea din arhiva entităţii a documentelor financiar-contabile, al căror termen de păstrare prevăzut în prezentele norme a expirat, se face de către o comisie constituită potrivit procedurilor proprii ale entităţii. În această situaţie se întocmeşte un proces-verbal şi se consemnează scăderea documentelor eliminate din Registrul de evidenţă al arhivei.”

Puteti sa-mi spuneti daca mai este necesara vreo aprobare din partea Arhivelor Nationale?
Ideea e ca le-au trimis direct procesele verbale de contraventie cu amenda, intemeiate pe art.26 lit a din legea 50/1991. Ba mai mult, in cuprinsul procesului verbal de contraventie dispune si anumite masuri cum ar fi: oprirea executarii lucrarilor de constructii de la data comunicarii procesului verbal, acestea fiind terminate de 16 ani. Pe mine ma interesa daca in contestatie pot invoca un termen de prescriptie?
Acum 16 ani, cand s-au bagat gazele in cele din urmă si in Constanta, s-a tras teava de gaze si pe scara blocului si apoi in apartamentele de pe scara. La momentul respectiv s-a intocmit dosar cu tot ce s-a solicitat de la distribuitorul de gaze, teava s-a montat de catre o firma autorizata, cu alte cuvinte s-a facut tot ce trebuia. Acum, dupa 16 ani, vine primaria si amendeaza asociatia de proprietari, fiindca n-are autorizatie de construire pentru acea teava. Este normal sa se intample acest lucru dupa 16 ani? Nu intervine prescriptia extinctiva?
As vrea sa va mai intreb daca pot solicita si daune cominatorii până la predarea arhivei (dosarele cirsantilor).
Multumesc!
A existat un contract de prestari servicii prin care prestatorul trebuia sa inscrie niste persoane la cursuri in numele beneficiarului, intocmind dosare cu documentele cursantilor si incasand taxele de curs. Contractul a incetat, iar pe ultima luna prestatorul nu a trimis banii incasati. In plus a plecat cu toate dosarele cursantilor, in conditiile in care acele dosare erau solicitate in numele beneficiarului, iar beneficiarul este obligat conform legii sa arhiveze acele dosare timp de 10 ani. Intrebarea mea este in cazul unei actiuni in instanta, prin care se va solicita atat restituirea banilor cat si arhiva pentru perioada valabilitatii contractului de prestari servicii, cum ar trebui sa incadrez juridic cererea de chemare in judecata? Cu alte cuvinte cum fac motivarea ”in drept”?
Puteti sa-mi indicati un model de contract de transport rutier în regim de inchiriere, adica cu conducator auto?
Multumesc
Răspuns la discuția Responsabil gestiunea deseurilor
Buna ziua,
Referitor la aceeasi problema, ce persoane juridice sunt obligate sa numeasca un astfel de responsabil? Chiar si cele care au numai munca de birou, deci practic deseurile constau numai in hartii? Mi se pare cam multa bataie de cap in cazul asta!
Răspuns la discuția lipsa de raspuns la o contestatie
Multumesc pentru raspunsuri!
Am dat examen pentru obtinerea unui certificat de pregatire profesionala si-am fost respins. Ordinul 1214/2015, anexa 8, art.17 spune ca pot face contestatie in doua zile lucratoare la ARR, care se va solutiona in termen de 10 zile si va fi trimisa in 2 zile lucratoare. A trecut mai mult de o luna de la contestatia facuta si nu am primit niciun raspuns. Ce pot sa fac?