avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cuantum amenda parcare politia locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cuantum amenda parcare politia locala

Buna ziua!
Astazi am gasit in parbrizul autoturismului personal o comunicare de la politia locala sector 1 Bucuresti prin care am fost instiintat ca sunt sanctionat pentru stationare neregulamentara cu suma de 725 de lei.
Intrebarea mea este daca fac plata in 15 zile platesc jumatete din suma respectiva (725 de lei) sau jumatate din minimul posibil (si care ar fi acela?) ?
De asemenea daca a avut cineva succes intr-o contestare a acestui tip de amenda?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 17:17, 2 Aprilie 2024
Nu sunt interesat de contestarea acesteia, cat mai mult de suma pe care trebuie sa o platesc
In 2023, punctul de amenda ramane inghetat la valoarea veche de 145 lei.
Amenda minima pentru parcare neregulamentara este de 290 de lei, iar cea maxima de 435 de lei.
Totodata, soferul va fi sanctionat si pentru categoria stationare neregulamentara cu o amenda pentru cuprinsa intre 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare.
Puteti achita atat la oficiile postale suma de 367,5 lei cat si online rotund 368 lei
Cuantumul amenzii respective e stabilit printr-o hotarire de consiliu local. Deocamdata nu aveti ce plati, pentru ca nu vi s-a comunicat procesul verbal de contraventie. Nici nu au inceput cele 15 zile.

Cozmin123 a scris:

Nu sunt interesat de contestarea acesteia, cat mai mult de suma pe care trebuie sa o platesc

Dacă era masina împrumutată, cum plătește șoferul amenda data pt parcare neregulamentara? Sancțiunea si punctele venind pe numele proprietarului?

Alte discuții în legătură

Comunicarea pentru parcarea neregulamentara se poate contesta ... Ein Mann Ein Mann Comunicarea pentru parcarea neregulamentara se poate contesta si dupa plata amenzii? In comunicare se mentioneaza ca fapta se sanctioneaza cu 435 lei si 2 ... (vezi toată discuția)
Parcare pe sens unic mada2113 mada2113 Am parcat pe o strada cu sens unic ,pe partea stanga unde era permis.Problema este ca , pe strada aceea era si o intersectie,iar eu am parcat dupa intersesctie ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda contraventionala Alexandra Elena Alexandra Elena Buna ziua, astazi am parcat de la ora 9 dimineata la 3 PM si am gasit in parbriz o comunicare de la politia locala a sectorului 1 prin care sunt chemata pentru ... (vezi toată discuția)