avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Activitate ati24

Activitate ati24

Mama este proprietarul case in intregime asa stiu eu dar fiecare avem buletin acolo ....
Buna ziua

asi vrea sa va intreb un lucru ma aflu in situatie foarte delicata cu parinti mei mai bine spus cu familia mea.Mama mea ma dat afara din locuinta acum is aproape 11 ani.Pentru niste probleme de familie si mai multe alte chestii. Pana acum un an jumate traia acolo cu fratele meu si cu taicameu vitreg.De acum un an jumate s-a mutat in ungaria la nush ce barbat si garsoniera a dat-o in chirie.Valoarea garsonierei este undeva la 18500 de euro.Pot eu sa o dau in judecata pentru ca sa imi cer si eu dreptatea si dreptul din garsoniera? In cazul in care asi castiga si a trebui sa ma dezpagubeasca care ar fi suma cu care ar trebui sa ma dezpagubeasca pe mine ? Iar daca am proprire pentru un prejudiciu din trecut o x suma o sa se scada din suma castigata de mine in instanta ca dezpagubire ?
Multumesc frumos si astept raspunsurile voastre. :luck:
Răspuns la discuția Contopire pedepse
Am inteles si vedeti o sansa de scapare din inchisoare ?
Buna ziua , vin sa cer sfatul si indrumarile specialistilor de aici de pe forum cu un caz mai special :

Mai jos descriu cazurile si doresc ca sa imi raspundeti la cateva intrebari daca nu va deranjezz cu astea

Obiect dosar: înşelăciunea (art. 215 C.p.)

anul: 2008 :Solutie: condamnă pe inculpat la pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, cu aplicarea art. 71 Cod penal şi art. 64 alin. 1 lit. a Teza II şi b Cod penal.

Obiect dosar :revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere (art.447 C.p.p. şi art.86 ind 4 C.p.)

Solutie:Respinge cererea.

Obiect doasr : Popunere de arestare preventivă a inculpatului (art. 149 ind 1. C.p.p.)

Solutie: În temeiul art. 1491 C.p.p., respinge propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel de arestare preventivă a inculpatului: , cetăţenie română, căsătorit, un copil minor, studii 10+3 clase, muncitor fără forme legale în construcţii, stagiul militar nesatisfăcut, administrator la SC Nimfa SRL, cu antecedente penale, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor prev. de art. 215 alin. 1,2,3 C.pen. şi art 84 alin 1 pct 3 din Legea nr 59/1934. Respinge cererea formulată, în subsidiar, de inculpat, prin apărător din oficiu, de luare faţă de inculpat a măsurii obligării de a nu prăsi localitatea. În baza art. 192 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În conformitate cu art 189 alin 2 C.p.p., dispune plata din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Bihor a onorariului apărătorilor din oficiu ai inculpatului, av.

Obiect dosar: înşelăciunea (art. 215 C.p.)

anul 2012 : Iulpatul la pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare în regim de detenţie admite acţiunea civilă exercitată de partea vătămată SC RDS&RCS şi obligă inculpatul la plata sumei de 119.852,82 lei daune materiale


Obiect dosar : revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere (art.447 C.p.p. şi art.86 ind 4 C.p.)

Solutie: Respinge ca inadmisibilă sesizarea Biroului Executări Penale din cadrul Judecătoriei Oradea având ca obiect revocarea suspendării executării pedepsei de 3 ani închisoare, sub supraveghere, aplicată condamnatului prin sentinţa penală nr. 654/2008 a Judecătoriei Oradea, definitivă prin neapelare la 10.06.2008. În baza art. 192 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.Cu recurs în 10 zile de la pronunţare cu procurorul şi de la comunicare cu condamnatul lipsă.


Obiect doasr : înşelăciunea (art. 215 C.p.)

Solutie: inca se judeca cazul in prezet la Oradea.


In prezent el este incarcerat in Penitenciarul din Oradea pentru 4 ani de zile .

Acum am cateva intrebari la dvs daca sunteti draguti sa raspundeti :

El a facut o cerere de revizuirea dosarului / rejudecarea cauzei si l-a trimis pe data de 05.09.2012 . Cu aceasta cerere daca se aproba atunci el poate cere rejudecarea cauzei si punerea in libertate la prima instanta , pe motive ca a fost judecat in lipsa nu a stiut de procese fiind adresa lui schimbata pe parcurs , poate aduce martori si probe noi ?

Se poate aceste 3 cauze contopi si sa primeasca o pedeapsa de x ani pus in suspendare ?

El trebuie sa plateasca daunele materiale prestabilite de judecatorie si dupa ce a trecut ani de detentie?

El daca munceste in penitenciar o sa i se retraga 30%-50% din venitul castigat in penitenciar pentru a plati daunele materiale prestabilite de judecatorie?

Astept cateva sfaturi de la voi cum am putea rezolva ca el sa primeasca contopire si suspendare in libertate ? a multumesc foarte frumos!

Buna seara , azi mia venit o scrisoare prin care sunt instintat ca in baza art.149 alin.5 Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind codul de procedura fiscala republicata cu modificarile si complectarile ulterioare va comunicam xa s-a luat masura indisponibilizarii sumelor exzistente precum si cel viitoarelor provenite din incasari zilnice :

```````````````````````````````````````````````````````````````````` aici se enumera bancile unde am conturi eu ``````````````````````````````````````````````````

precum si orice sume reprezentand venituri si disponibilitati banesti in lei si valuta titluri de valoare sau bunuri mobile detinute si/sau datorate cu orice titlu , dumneavastra de catre:

```````````````````````````````````````````````````````aici sunt firmele la care am lucrat denumire si sediu lor ``````````````````````````````````````````````````````````````````

Sumele vor fi retinute si varsate in conturile deschise la :


actul are ca si titlu `instintare de proprire `

Intrebarile mele sunt :

Si pana acuma salariul meu a fost proprit cu 50% , am plecat de la ultimul loc de munca dar acolo pentru data de 15 mai trebuie sa iau suma de 180 de lei pentru zilele neachitate de catre ei .

Acuma vreau sa va intreb in cazul acesta o sa mi se retraga toti 180 de lei sau numai 50% din valoarea salariului restant ?

Va rog sa imi raspundeti ca nu ma pricep de loc la legi si aplicarea lor Va multumesc foarte frumos pentru raspunsuri!

O seara cat mai placuta in continuare!
Da dar cine angajeaza un om care are cazierul patat ?
Am inteles acuma si de ex in timp de 5 ani de zile nu pot sa merg la munca ca nu ma ia nimeni cu cazier?
Deci doar dupa cei 5 ani se poate reabilita ? Si in ce consta reabilitarea?
Buna ziua , sunt condamnat pe 3 ani art 71 alin 2 penal , art 81 cod penal art 71 alin 5 cod penal cu 82 cod penal , condamnat sub supraveghere . Eu in momentul de fata lucrez sa reusesc sa restitui bani pentru oameni . Dar intrebarea mea este daca acest caz se inscrie in cazierul judiciar , pentru ca atunci daca aici unde lucrezz nu o sa mai am de lucru nu pot sa merg nici unde sa mai muncesc cu cazier patat va rog frumos un raspuns si un sfta daca se poate .Si daca este patat cazierul ce pot sa fac in situatia asta nu vreau sa raman fara loc de munca .Va multumesc si astept rsapunsuri si sfaturile vostre .
Răspuns la discuția Executare silita sau nu ?
Buna va multumesc pentru raspunsuri! Da asa este azi mia venit la locul de munca instintarea de proprire . Vreau sa va intreb cei de la biroul executiv au voie sa divulge date referitor la ce companie lucrezz ce salar am si unde am domiciliul la persoanele care au fost pagubite? Va multumesc inca odata si astept un raspuns.