avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contopire pedepse
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contopire pedepse

Buna ziua , vin sa cer sfatul si indrumarile specialistilor de aici de pe forum cu un caz mai special :

Mai jos descriu cazurile si doresc ca sa imi raspundeti la cateva intrebari daca nu va deranjezz cu astea

Obiect dosar: înşelăciunea (art. 215 C.p.)

anul: 2008 :Solutie: condamnă pe inculpat la pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, cu aplicarea art. 71 Cod penal şi art. 64 alin. 1 lit. a Teza II şi b Cod penal.

Obiect dosar :revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere (art.447 C.p.p. şi art.86 ind 4 C.p.)

Solutie:Respinge cererea.

Obiect doasr : Popunere de arestare preventivă a inculpatului (art. 149 ind 1. C.p.p.)

Solutie: În temeiul art. 1491 C.p.p., respinge propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel de arestare preventivă a inculpatului: , cetăţenie română, căsătorit, un copil minor, studii 10+3 clase, muncitor fără forme legale în construcţii, stagiul militar nesatisfăcut, administrator la SC Nimfa SRL, cu antecedente penale, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor prev. de art. 215 alin. 1,2,3 C.pen. şi art 84 alin 1 pct 3 din Legea nr 59/1934. Respinge cererea formulată, în subsidiar, de inculpat, prin apărător din oficiu, de luare faţă de inculpat a măsurii obligării de a nu prăsi localitatea. În baza art. 192 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În conformitate cu art 189 alin 2 C.p.p., dispune plata din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Bihor a onorariului apărătorilor din oficiu ai inculpatului, av.

Obiect dosar: înşelăciunea (art. 215 C.p.)

anul 2012 : Iulpatul la pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare în regim de detenţie admite acţiunea civilă exercitată de partea vătămată SC RDS&RCS şi obligă inculpatul la plata sumei de 119.852,82 lei daune materiale


Obiect dosar : revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere (art.447 C.p.p. şi art.86 ind 4 C.p.)

Solutie: Respinge ca inadmisibilă sesizarea Biroului Executări Penale din cadrul Judecătoriei Oradea având ca obiect revocarea suspendării executării pedepsei de 3 ani închisoare, sub supraveghere, aplicată condamnatului prin sentinţa penală nr. 654/2008 a Judecătoriei Oradea, definitivă prin neapelare la 10.06.2008. În baza art. 192 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.Cu recurs în 10 zile de la pronunţare cu procurorul şi de la comunicare cu condamnatul lipsă.


Obiect doasr : înşelăciunea (art. 215 C.p.)

Solutie: inca se judeca cazul in prezet la Oradea.


In prezent el este incarcerat in Penitenciarul din Oradea pentru 4 ani de zile .

Acum am cateva intrebari la dvs daca sunteti draguti sa raspundeti :

El a facut o cerere de revizuirea dosarului / rejudecarea cauzei si l-a trimis pe data de 05.09.2012 . Cu aceasta cerere daca se aproba atunci el poate cere rejudecarea cauzei si punerea in libertate la prima instanta , pe motive ca a fost judecat in lipsa nu a stiut de procese fiind adresa lui schimbata pe parcurs , poate aduce martori si probe noi ?

Se poate aceste 3 cauze contopi si sa primeasca o pedeapsa de x ani pus in suspendare ?

El trebuie sa plateasca daunele materiale prestabilite de judecatorie si dupa ce a trecut ani de detentie?

El daca munceste in penitenciar o sa i se retraga 30%-50% din venitul castigat in penitenciar pentru a plati daunele materiale prestabilite de judecatorie?

Astept cateva sfaturi de la voi cum am putea rezolva ca el sa primeasca contopire si suspendare in libertate ? a multumesc foarte frumos!

Cel mai recent răspuns: ati24 , utilizator 18:39, 7 Septembrie 2012
Contopirea pedepselor se poate face fie printr-o cerere separata dupa ce au ramas definitive toate sentintele pronuntate, fie, chiar si din oficiu, de catre instanta atunci cand judeca ultimul proces ce il are, astfel incat la pronutarea sentintei, instanta tinand cont de existenta celorlalte pedepse, le contopeste cu cea pe care urmeaza sa o execute in cauza ce se judeca, urmand sa o execute pe cea mai mare, iar daca considera necesar, se poate adauga si un spor de pedeapsa intre 1 - 3 ani.

... scuze... cam lunga fraza... dar, sper sa intelegeti :sorry:
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2012
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Am inteles si vedeti o sansa de scapare din inchisoare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poti avea trei suspendari care sa ramana doar la stadiul de suspendare popesculi popesculi am deja o Suspendare pentru: Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul POPESCU COSTIN - LIVIU, necunoscut cu antecedente penale, pentru săvârşirea ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendare si recuperare prejudiciu in civil dobro dobro Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În baza art. 386 Cpp schimbă încadrarea juridică a faptei reţinute în sarcina ... (vezi toată discuția)
Va rog,cand prescrie??? galaxy1234 galaxy1234 In baza art.86 ind.4 C.p. revoca beneficiul suspendării executării pedepsei sub supraveghere acordat pentru pedepsele de 2 ani si 6 luni închisoare ... (vezi toată discuția)