avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters198982

Activitate ContSters198982

Răspuns la discuția Divort
Multumesc mult!
Răspuns la discuția Divort
Multumesc mult!
Discuție Divort
Sunt rezidenta in strainatate. Sotul meu e in Romania. Vrem sa divortam amiabil, nu avem copii minori. La primarie sau la notar, eu nu pot, pentru ca presupune sa fiu prezenta si la depunerea actelor si la pronuntarea divortului. Daca vin in Romania, as putea fii prezenta doar la depunerea actelor. Nu imi pot permite sa stau o luna intreaga, pentru a fi prezenta la ambele infatisari, ca sa spun asa. Intrebarea mea este: la Judecatorie, as putea mandata pe cineva sa ma reprezinte, eu sa depun actiunea de divort si mandatarul meu sa ma reprezinte in continuare si daca pot sa imputernicesc pe cineva din familie, care locuieste in Romania?
Multumesc mult!
Buna ziua!
Va rog foarte mult sa ma informati daca, alocatia de stat se da si studentilor la zi sau doar daca inca sunt elevi dupa ce au implinit varsta de 18 ani.
Multumesc mult!
Discuție Divort
Care sunt demersurile pentru un divort in care nu sunt implicati copii, in sensul ca sunt deja majori, si amandoi sunt in alta tara de mai multi ani? M-ar interesa daca se poate fara sa vina in tara?
Va multumesc mult!
Multumesc mult pentru sfat!
Bună ziua!
Sunt mama unei majore, încă elevă. Am înaintat acțiune în justiție pentru acordarea în continuare a pensiei și avem termen în decembrie. Problema ce mă frământă este că...tatăl ei spune că nu este obligat să-i plătească pensie și în perioada vacanțelor școlare (chiar mi-a reamintit că în 25 mai 2012 se termină cursurile clasei a XII-a și....că din acel moment el nu mai are obligații, deși fiica mea are examenul de bacalaureat și sigur va urma cursurile unei facultăți). Dacă instanta nu va specifica acest lucru în sentința ce o va pronunța....este posibil să nu primească pensie pentru perioada vacanțelor? Cum pot eu să dovedesc acest lucru? Există articol de lege sau depinde de ce va spune judecatorul la pronunțarea sentinței?
Poate obliga firma unde lucrează să nu i se rețină din salar sumele, pe timpul vacantelor sau...Vă rog mult un sfat!
Vă mulțumesc mult!