avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Care sunt demersurile pentru un divort in care nu sunt implicati copii, in sensul ca sunt deja majori, si amandoi sunt in alta tara de mai multi ani? M-ar interesa daca se poate fara sa vina in tara?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:39, 11 Decembrie 2012
Copii nu sunt obligati sa vina in tara. Casatoria se poate desface pe cale judiciara ( la instanta de judecata) sau daca sotii sunt de acord cu divortul, ofiterul starii civile sau notarul public poate constata desfacerea casatoriei, eliberandu-le astfel un certifcat de divort. Indiferent de modalitatea aleasa, copii nu au obligatia de a se prezenta.
cred ca sotii sunt in strainatate, nu copiii. :)
daca nu pot sau nu vor sa vina in tara, sotii vor divorta numai in instanta prin reprezentant daca reclamantul are resedinta in strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - consecintele neprezentarii la prim termen, amanarea cauzei, finalizarea litigiului matei_costel10 matei_costel10 Buna ziua! [u]Situatie[/u]: doi tineri casatoriti, fara copii. Sotul se afla in tara, Romania, sotia este plecata in strainatate. Amandoi vor sa divorteze. ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord Raduta Mihaela Raduta Mihaela Buna seara, vineri doresc sa ma duc la tribunal sa depun actele pentru divort, am platit taxa judiciara de 39 lei,timbru judiciar am, copie buletin( a mea si a ... (vezi toată discuția)
Divort ionut_d ionut_d buna.am decis de comun acord cu sotia sa divortam,insa amandoi suntem in italia si chiar daca ajungem in tara nu putem sta mai mult de 1 sapt din cauza ... (vezi toată discuția)