avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Activitate Damian777

Activitate Damian777

Buna ziua, numele meu este P. Ionut, si sunt angajat in functia de inginer (absolvent in iunie 2006) al unei societati al carei nume as dori sa ramana anonim. Problema mea este urmatoarea: doresc ca la sfaritul anului 2007 sa ma inscriu la studii postuniversitare, deoarece consider ca postul pe care il ocup momentan, nu este suficient de provocator dpdv profesional.

De curand, conducerea societatii a venit cu o propunere de efectuare a unui curs de formare profesionala, pe o lungime totala de 1 an, si obligatia de a ramane in societate inca 3 ani dupa terminarea cursului de formare profesionala (in total 4 ani).

Mai jos se gaseste actul aditional pe care trebuie sa il semnez.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- cum as putea sa ii refuz, astfel incat sa nu fiu concediat? pentru ca dumnealor, au venit cu 2 variante, ori
semnez, ori ma concediaza; mi s-a parut "subtire" parerea lor;
- daca le-as propune sa imi ofere o bursa de studiu la una din universitatile pe care le doresc eu, credeti ca ar accepta, tinand cont ca domeniul de studiu este unul de interes comun? ar fi asta un avantaj pt mine (faptul ca fac eu propuneri)?

Imi doresc enom sa aplic pt studii postuniversitare, si nu stiu cum sa rezolv problema asta a contractului, poate ma puteti ajuta cu o parere. Va multumesc.




ACT ADITIONAL nr. ___________________/_____________
LA C.I.M. înregistrat sub nr. ____________/______________
(privind formarea profesionala)

Între S.C. **************** S.R.L., cu sediul în ********* , reprezentata de dl. ********* în calitate de Administrator si subsemnatul P. Ionut nascut in localitatea ___________, jud.___________, str. ___________________, nr._____________ sc. ________, ap. ________ salariat la ************** în functia de inginer în calitate de cursant a intervenit prezentul act aditional la C.I.M. privind formarea profesionala în baza prevederilor art 193 alin. 2 din Codul Muncii.

I. Descrierea cursului de formare profesionala:
Instruire teoretica si practica în vederea formarii ca specialist în domeniul *****
Cursul/programul de formare profesionala se va desfasura pe o perioada de 1 an, începând cu data de 01.12.2006 pâna la data de 30.11.2007.
Instruirea practica se va desfasura pe parcursul aceleeasi perioade sub supravegherea personalului licentiat.
A. Nivelul de instruire:
Nivelul instruirii va fi "de baza".
B. Locul de desfasurare:
Instruirea practica - la locul de munca;
Instruirea teoretica - la locul de munca.
C. Lectorii:
- Pentru instruirea teoretica - ing. **************** si lectorii desemnati în Graficul de desfasurare a instruirii;
- Pentru instruirea practica - ing. ***************** si lectorii desemnati în Graficul de desfasurare a instruirii.
D. Forma de desfasurare a instruirii:
Instruirea se va desfasura sub forma de:
- Instruire teoretica - sub forma de studiu individual a bibliografiei de specialitate pusa la dispozitie de catre seful de compartiment si sub directa îndrumare a acestuia.
- Instruire practica - sub directa îndrumare a d-lui ing. ***************** si lectorii desemnati;

II. Obligatiile S.C. ********** S.R.L sunt:
S.C.*********** S.R.L se obliga sa asigure cursantului, urmatoarele:
a) plata cheltuielilor ocazionate de participarea la curs;
b) conditiile necesare pentru buna pregatire profesionala, teoretica si practica;
c) în plus, pe toata perioada de formare profesionala, salariatul va beneficia lunar de o prima de formare profesionala în cuantum de 200 lei, care se va adauga la salariul brut negociat prin contractul individual de munca.

III. Obligatiile cursantului sunt:
Subsemnatul P. Ionut sunt de acord sa urmez cursul/programul de formare profesionala prezentat la cap. I din prezentul act aditional si ma oblig:
a) sa particip la cursul/programul de formare profesionala contractat de S.C. **************** S.R.L.
b) sa-mi însusesc cunostintele teoretice si practice pe toata durata scolarizarii;
c) sa respect programul de intruire teoretica si practica;
d) sa ma incadrez în normele de disciplina impuse la curs;
e) sa transfer S.C. ****************** S.R.L toate cunostiintele dobândite, sa pun la dispozitia societatii suportul de curs si sa completez chestionarul de evaluare al cursului;
f) sa promovez examenul de absolvire al cursului;
g) dupa absolvire de formare profesionala sa lucrez cel putin 3 (trei) ani în S.C. ************** S.R.L.

IV. Raspunderea contractuala a cursantului:
a) În cazul în care nu-mi voi indeplini obligatiile asumate la punctele a), b), c), d), e), si f) din cap. III al prezentului act aditional sau voi parasi cursul din motive ce-mi sunt imputabile, ma oblig sa restitui societatii S.C. ******************* S.R.L toate cheltuielile ocazionate de participarea la curs în cuantum de ___5000__ lei, precum si prima lunara de formare profesionala primita pe durata formarii profesionale.
b) În cazul in care nu-mi voi indeplini obligatiile asumate la punctul g) din cap. III al prezentului act aditional si Contractul Individual de Munca va fi desfacut sau voi solicita intreruperea raporturilor de munca cu art. 79 din Codul Muncii sau daca Contractul Individual de Munca înceteaza ca urmare a arestarii preventive pentru o perioada mai mare de 30 de zile, a condamnarii printr-o hotarâre judecatoreasca definitiva pentru o infractiune în legatura cu munca mea, precum si în cazul în care instanta penala a pronuntat interdictia de exercitare a profesiei, temporar sau definitiv, voi restitui cheltuielile efectuate de societate pentru participarea la curs, precum si prima lunara de formare profesionala primita pe toata durata formarii profesionale, proportional ce perioada nelucrata din perioada stabilita la cap. III pct. g) din prezentul act aditional.
c) Restituirea se va face în lei la cursul de schimb _________ al BNR din ziua efectuarii platii pentru suma în valuta, iar suma datorata în lei se va actualiza cu indicele mediu al inflatiei calculat între data absolvirii cursului si data plecarii din societate.

Prezentul act aditional la C.I.M. nr. __________ s-a încheiat în doua exemplare astazi, 01.12.2006, din care unul ramîne la S.C. ********** S.R.L iar al doilea la P. Ionut .



Semnaturi.



Va multumesc anticipat.
De ce acte ai nevoie ptr. a infiinta o firma , daca e nevoie neaparat sa ai angajati daca da de cati si de cand trebuie sa ii declari, ce acte trebuiesc :D daca esti student si vrei sa faci firma, si pe unde trebuie sa mergi?

Multumesc , ;)
Ptr. a imi da demisia de la o firma la care sunt angajat trebuie sa fac un preaviz de 15 zile.Daca in timpul acestui preaviz ma inbolnavesc si imi iau concediu medical pe tot parcursul preavizului se poate ca la sfarsitul preavizului(aceeasi data cu sfarsitul concediului medical ) sa termin cu firma respectiva sa nu mai aiba nici o cerere de la mine?Va multumesc si va rog sa imi raspundeti repede.