avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate sandrinamelinda

Activitate sandrinamelinda

Răspuns la discuția poprire
O baza legala Bogdan?
Ultima plata catre banca a fost in luna iulie 2010 cand s-a acoperit intreaga suma. In adresa de infiintare a popririi se mentioneaza suma si mentiunea ca valoarea se modifica cu fiecare zi de intarziere pana la achitarea integrala a debitului.
Societatea a retinut toata suma.
Potrivit art. 77 din Lg nr .448/2006 "Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi.
(3) Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap în condiţiile prevăzute la alin. (2), pot opta pentru îndeplinirea uneia dintre următoarele obligaţii:
a) să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe ţară înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap;
Normele metodologice au intrat in vigoare la data de 4 aprilie 2007ART. 42
Salariul de bază minim brut pe ţară prevăzut la art. 77 alin. (3) lit. a) din lege este salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, stabilit prin hotărâre a Guvernului, în vigoare în luna pentru care se plăteşte suma datorată bugetului de stat în cazul neangajării persoanelor cu handicap.Care este data la care se naste obligatia in sarcina institutiei de a plati la bugetul de stat suma prev. la alin. 3 lit a din Lg.448, la intrarea in vigoare a legii sau a Normelor metodologice?
Răspuns la discuția poprire
In adresa de infiintare a popririi se pune in vedere tertului poprit sa infiinteze poprire asupra sumelor prezente si viitoare ale debitoarei x pana la concurenta sumei din tilul executoriu, care actualizata la data de y este suma Z lei, valoare ce se modifica cu fiecare zi de intarziere pana la achitarea integrala a debitului.
Societatea noastra a infiintat poprire cu 1/3 din venitul lunar.Suma z a fost recuperata integral, ultima retinere fiind in iulie 2010. In luna februarie 2011 am primit revenirea la dosarul executional respectiv mentiunile postate mai sus, ...
banca nu a recuperat intreaga creanta datorata bancii.....La creditul aflat in sold pe timpul derularii actiunilor executionale s-au calculat dobanzi iar prin platile efectuate nu s-a acoperit creanta.. ... Va comunicam suma ramasa de plata valabila la data de 15 februarie 2011 in suma de _x__lei. Suma este purtatoare de dobanda motiv ptr care e necesar ca inainte de a se face ultima plata sa ne contactati ptr. a calcula suma exacta datorata, functie de data platii.


Discuție poprire
Societatea a infiintat poprire asupra veniturilor unui salariat " pana la concurenta sumei de x lei, valoare ce se modifica cu fiecare zi de intarziere pana la achitarea integrala a creditului", suma care a fost retinuta si varsata creditorului pana in luna iulie 2010 cand s-a recuperat suma integrala.
In februarie 2011 la societate s-a primit o adresa - revenire la dosarul executional -, in care eram informati asupra faptului ca nu s-a recuperat intreaga creanta datorata bancii, cu mentiunea ca la creditul aflat in sold pe timpul derularii actiunilor executionale s-au calculat dobanzi iar prin platile efectuate nu s-a acoperit creanta.. S-a comunicat si suma ramasa de retinut, cu mentiunea ca aceasta suma este purtatoare de dobanda. Societatii i s-a pus in vedere sa consemneze in continuare sumele poprite si inainte de a se face ultima plata sa anuntam banca pentru a se calcula suma exacta datorata. Este obligata societatea sa consemneze noua suma fara a se infiinta o noua poprire , incuviintata de instanta, atat timp cat suma din adresa de infiintare a popririi a fost recuperata? Cu multumiri.