avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata la bugetul de stat a unei sume in cazul in care ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata la bugetul de stat a unei sume in cazul in care nu ai angajat persoane cu handicap.

Potrivit art. 77 din Lg nr .448/2006 "Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi.
(3) Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap în condiţiile prevăzute la alin. (2), pot opta pentru îndeplinirea uneia dintre următoarele obligaţii:
a) să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe ţară înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap;
Normele metodologice au intrat in vigoare la data de 4 aprilie 2007ART. 42
Salariul de bază minim brut pe ţară prevăzut la art. 77 alin. (3) lit. a) din lege este salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, stabilit prin hotărâre a Guvernului, în vigoare în luna pentru care se plăteşte suma datorată bugetului de stat în cazul neangajării persoanelor cu handicap.Care este data la care se naste obligatia in sarcina institutiei de a plati la bugetul de stat suma prev. la alin. 3 lit a din Lg.448, la intrarea in vigoare a legii sau a Normelor metodologice?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 10:59, 23 Martie 2011
De la intrarea legii in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari legea 448/2006 axentyna@yahoo.com axentyna@yahoo.com Buna ziua, Este valabila, in continuare, optiunea ca o SC cu peste 50 salariati sa achizitioneze produse / servicii de la o unitate protejata (conf Legii ... (vezi toată discuția)
Fond de handicap TironSandra TironSandra Buna ziua, Daca o societate are 52 de salariati , dar numarul mediu de salariati este de 48, plateste fond de handicap? Multumesc (vezi toată discuția)
Contributie angajator handicap Radu Aura Radu Aura Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Daca societatea nu a angajat pers. cu handicap si tb. sa plateasca lunar catre bugetul de stat o ... (vezi toată discuția)