avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Activitate Lelia Mateescu

Activitate Lelia Mateescu

Este obligata o Asociatie inregistrata in Registrul Asociatiilor si fundatiilor sa aiba Registrul Unic de Control?
Va multumesc frumos.
Buna ziua,
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul clar si edificator.
Acum totul este clar.
Va multumesc din nou pentru raspuns.Cred ca nu am transmis explicit informatia.Contractul a fost incheiat si semnat in mai 2007, ultimile facturi emise si neachitate au datele de 04.11.2009,(achitata partial)- scadenta 09.11.2009;
03.12.2009- scadenta 08.12.2009; 08.01.2010- scadenta13.01.2010;05.02.2010- scadenta 10.02.2010 si10.03.2010-scadenta 15.03.2010.In total 5 facturi a 5.500 Lei/factura, ( una partial achitata0 suma totala debit =22.622 Lei, penalitati calculate 55.089 Lei ( RON)
Penalitatile au fost calculate de catre creditor, pana la data de 25.05.2011, si se solicita recalcularea lor la zi si judecarea in lipsa reclamatului,fara nici un fel de notificare...
multumesc pentru raspuns, voi citi legea.
Penalitatile stipulate on contract sunt de 0,5% din suma/zi intarziere.Debitul este de 22.000 RON, penalitatile calculate la aceasta suma,pe o perioada de 1 an de zile aproximativ, sunt de 55.100 RON.
Contactul a fost incheiat si semnat in urma cu 4 ani( mai 2007) si neverificat atent de cineva cu cunostinte de specialitate.Mi se pare absurda suma penalitatilor, cu atat mai mult cu cat totul a fost prin buna intelegere,pana acum cel putin, si cu cat persoana debitoare este de fapt cel pagubit de societatea comerciala prin daunele aduse de angajatii societatii respective
Da, una din parti este societate comerciala, cealalta parte este persoana fizica.
In aceasta situatie, cum se calculeaza cf legii, penalitatile de intarziere plata pe care trebuie sa le achite persoana fizica, catre SRL-ul respectiv?
Este legal ca penalitatile sa fie mai mari dacat datoria in sine?
Multumesc
Multumesc
Buna seara.
Daca o persoana fizica a incheiat un contract de servicii cu un SRL, si persoana fizica a ramas datoare catre firma respectiva, prin neachitarea in termen a cateva facturi, calculare dobanzilor se face cf legislaltiei ptr un contract civil, sau un contract comercial?
Rezilierea contractului respectiv a fost facuta cu ceva timp in urma, cu acordul partilor.
Chiar si dupa data rezilierii, persoana fizica a continuat sa achite din platile restante fara ca datoria sa fie stinsa definitiv, urmand , asa cum s-a si stabilit verbal intre cele doua parti, ca si sumele ramase neachitatesa fie achitate in timp.
Mentionez ca amanarea platii catorva facturi a fost facuta prin intelegere verbala de catre persoana fizica,cu prestatorul serviciilor, si s-a datorat unor daune produse beneficiarului serviciilor,de catre angajatii prestatorului de servicii catre persoana fizica, urmand ca datoriile sa fie stinse dupa clarificarea dosarului de dauna intocmit de partile implicate, cu firma de asigurari.
Fara vreo notificare prealabila sau instiintare verbala, e-mail sau prin orice mijloc de comunicare, SRL-ul respectiv a deschis actiune in instanta solicitant plata restantelor ( ceea ce este corect si recunoscut de persoana fizica)si a calculat dobanzi de intarziere in procent 0,5%/zi din suma, procent stipulat in contractul incheiat initial, intre parti, in anul 2007, astfel ca suma datorata de persoana fizica pentru penalitati sa depaseasca cu foarte mult suma datoeriei creeate prin neachitarea facturilor,( mai mult decat dublu )
As dori sa stiu cum trebuie incadrat acest contract? Comercial sau civil? Din punctul de vedere al datornicului si cum ar trebui calculate in mod corect penalitatile.

Cu multumiri anticipate