avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Activitate Eduard Vasioiu Expert Contabil Ploiesti

Activitate Eduard Vasioiu Expert Contabil Ploiesti

Răspuns la discuția Contabilitate pe punct de lucru?
Buna ziua,

Da,se tine contabilitatea la sediul central.Dar contabilitatea primara trebuie tinuta la pct.de lucru. Daca este cumva un magazin si are relatie directa cu publicul consumator,este obligatoriu sa se intocmeasca receptii pt. intrarea marfurilor(sosite cu aviz,presupun,de la sediul central). Trebuie sa aiba reg.de casa unde sa evidentieze incasarile si platile,pt.ca,stiti si voi,un control asa incepe,cu reg.de casa si compararea soldului cu numerarul existent. Poate exagerez,dar eu i-am pus pe cei de la pct.de lucru(mai multe) sa intocmeasca si jurnale de vanzari si cumparari,care se centralizeaza la sediu.
Si OBLIGATORIU,cite puncte de lucru ai,este nevoie neaparat de reg.unic de control la fiecare,in afara celui de la sediul central.

[ link extern ] /
Răspuns la discuția OBLIGATIE DE PLATA NEFACTURATA
Binenteles ca nu se poate, trebuie sa se emita mai intai o factura de corectie din care sa reiasa aceasta diferenta, nu se poate achita nici o suma fara sa existe un document la baza.

[ link extern ] /

Pentru prestari servicii "reparatii si intretinere in domeniul mecanic" sau activitate de meditator se emite factura fiscala si chitanta.

[ link extern ] /