Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
@Mihabucur76: Cum 1 si 2 ianuarie nu sunt zile lucratoare, 3 ianuarie devine "ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora".
@ela david: cum contract colectiv de munca unic la nivel de tara nu mai exista, ar trebui sa cautati CCM la nivel de ramura de activitate aplicabil societatii dvs. Si acolo veti afla daca aplicati sau nu coeficienti.
Citarea eronata a textului de lege poate induce in eroare pe multi dintre noi ... art.4 alin.2 din Hg nr.500/2011 prevede:
Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.
Prin urmare, intrarea in vigoare a HG nr.1225/2011 fac incidente prevederile tezei a doua din acest text de lege si nu prima teza ... asadar, modificarile se transmit pana la data de 03.01.2011, inclusiv.
mihabucur76 a scris:
[
Iar cu privire la coeficienti.....
[ link extern ]
mihaibucur76:
1. Cand aveti o decizie colectiva faceti copii dupa ele pentru fiecare salariat si o puneti la dosarul personal.
2. - HG 500/2011 spune ca "orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Codul muncii".
- Adica sa nu depasiti 19 zile de la data acordarii salariului nou.
3. - Banuiesc ca va referiti la coeficientii de ierarhizare a salariilor.
- Daca ei sunt prevazuti intr-un CCM aplicabil unitatii dvs. sau in Regulamentul intern atuncii ii aplicati la noul salariu minim.
mihabucur76 a scris:
Carmen, sa-mi spui si mie te rog daca ai reusit pana la urma sa rezolvi prin corectarea datei din calculator si cum anume ai modificat.
Multumesc.
Am rezolvat-o, dar nu stiu cat de mult ajuta pentru viitor. Am intrat din nou pe contractul buclucas si i-am dat o 'corectie' dar nu am modificat nimic in el. am trecut data consemnarii aceeasi care era inainte si am retransmis revisalul. A mers acum. E o solutie 'de criza' si le voi scrie celor de la teamnet.