avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Activitate grunwald

Activitate grunwald

Bună! Doresc să deschid acțiune în justiție pentru recunoașterea paternității după tata, decedat de ceva ani. Cum procedez? Aș dori model de acțiune în instanta prin care cer recunoașterea paternității. Există martori. În acte în dreptul tatălui este trasă linie. Vă mulțumesc!
Buna ziua!

Sunt in concediu de odihna si am fost anuntat, de societatea unde lucrez, ca in contractul de munca voi avea o alta incadrare in functie, la revenirea din concediu (peste cateva zile).
Intrebarea este daca societatea poate schimba contractul cu functia de incadrare initiala (o functie inferioara ca si pozitie respectiv salar) fara acordul/semnatura mea pana revin la serviciu? Sau altfel spus, cat timp sunt in perioada de concediu de odihna se mentine contractul avut la intrare in CO?

Cu multumiri!
Buna seara,

Cum pot lua parintii banii pe lichidari salariale fiului decedat (37 ani), in Torino, in urma cu 1 an? Avand in vedere ca parintii nu vorbesc limba italiana si sunt invalizi. Mentionez totodata ca nu a fost casatorit si nu are copii.

Va multumesc!
Buna seara!

Intrebare: Se poate face imputernicire avocatiala pentru a fi trecut ca si imputernicit la contul bancar al tatalui, imobilizat la pat, nedeplasabil? Daca da, care este procedura?

Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si dupa casele de marcat te afli tot in incinta magazinului, tot pe proprietatea privată păzită. Dacă nu te supui verificării bon fiscal-produse sacosa si refuzi a merge in camera de control pana la sosirea poliției, agentul de securitate are tot dreptul de a te "lua pe sus" pana in camera de control. Pana atunci esti considerat suspect si asta cu odata achitate devin bunurile tale ma amuza. În ce sens? Pai de unde sa stiu ca nu esti mana-n mana cu casierul si a "sarit" scanarea unor produse... Si de aici pornesc inca o suta de intrebari. Unii au impresia ca agentul de securitate e "ultimul om", fara scoala, un incapabil care uneori n-are ce face si se "baga in seama cu clientii"....

DlGoe a scris:

Am vazut si am patit alta situatie! Am trecut de casa si inainte sa ies ma opreste agentul si-mi cere sa-i arat bonul sa mi-l confrunte cu produsele din sacosa. Precizare: dupa ce am trecut de casa mi-am transferat cumparaturile din cos intr-o plasa cumparata de la casa, nu mai erau la vedere. I-am spus cerberului ca dupa ce am platit produsele ele au devenit bunurile mele. Iar el nu are autoritatea sa-mi faca controlul bagajelor, despre controlul corporal nici atat. I-am cerut sa cheme pe seful de magazin caruia i-am spus ca poate sa ma acuze de furt, dar isi asuma niste riscuri. Accept sa astept acolo, in hol si nu intr-o camaruta dosnica venirea organelor de politie, controlul bagajelor, inclusiv cel corporal, control finalizat prin incheierea unui proces verbal, totul in prezenta unor martori. Nu am tipat dar am vorbit cu voce tare, lumea s-a adunat, va imaginati situatia. Reprezentantul magazinului si-a cerut scuze, agentul de paza a ,,avansat", a devenit acarul Paun.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua. Odată intrata în spațiu de vanzare al magazinului fiecare persoana este considerată client. Trec peste faptul că trebuie sa declari la intrare produsele similare celor din magazin, ca n-ai voie sa faci foto/video etc. Dacă ai intrat involuntar cu un rucsac voluminos in spate, agentul de pază iti poate cere politicos sa-i prezinți rucsacul, după ce-ai trecut de linia caselor de marcat. Dacă se gasesc produse similare nedeclarate la intrare si neinsotite de bon fiscal se poate recurge la sistemul de supraveghere, se poate vedea lot, data expirării la raft samd. Si agentul de securitate poate chema direct poliția in acest caz daca tot va simtiti lezat/hărțuit. Și clientul poate face la fel, suna la politie, nu scoate nimic din bagaj si asteapta in camera de pază (nu la vederea celorlalți clienti) sosirea politiei. Înainte de a face scandal ca vezi doamne am fost facut "hot" puneti-va neuronii la contributie la intrare intr-un magazin privat cu bagaje voluminoase/produse ce se gasesc si-n acel spatiu, cititi regulile de la intrare, intrebati un angajat al magazinului in orice situații, căutați un agent de securitate (si nu paznic!)....
Buna ziua,

Multumesc mult pentru raspuns. Din lege reiese ca nu-mi trebuie certificatul de deces in ORIGINAL la depunerea dosarului pentru ajutor inmormantare, Pot solicita copie autentificata cu stampila si semnatura Starii Civile? Sau ajunge copie simpla conforma cu originalul?

Cu stima.
Buna ziua,

Am de scos un certificat de deces pe numele fratelui. El are un copil rezultat dintr-o relatie cu o femeie cu care n-a fost niciodata insurat. La Starea Civila am avut voie sa depun actele pentru emitere certificat deces, dar la scos nu mai am acest drept. Cica sa vina reprezentantul legal al copilului fratelui meu, adica mama fetei minore, care refuza cu intentie scoaterea documentului din Starea Civila. Nici de procura care sa ma imputerniceasca pe mine nu vrea s-auda. Ce se poate face in acest sens ? P.S. Trebuie ridicat acel ajutor de deces si avem mare nevoie de act.

Cu multumiri.
Răspuns la discuția Mostenire Imobil
Multumesc mult pentru raspunsul clar, zi placuta s-aveti.
Buna ziua,

Ce se intampla cu apartamentul parintilor dupa decesul lor, daca din cei 2 copii ai acestora unul a decedat ramanand in urma lui o fiica, in sensul ca cine sunt mostenitorii ? Copilul ce-a ramas fara frate 100% mostenitor sau ambii - copil si fiica fratelui (nepoata) cate 50% din mostenire imobil ?

Cu multumiri.