Ha ha! Super tare! Poate pentru tine fac o exceptie cei din comisie, dobitoc! (nu te insult) Am auzit ca la admiterea la inm anul asta nu i-a lasat nici cu ceasul la mana in anumite sali. Deci......
Am zis ca astazi voi ataca dr.civil de pe cartile vechi, cu aplicarea notiunilor din noul cod proaspat intrat in vigoare.
Insa m-am pierdut. N-am mai stiut unde sa caut conditia, m-am blocat si n-am mai fost buna de nimic.
Laura, help! Ziceai ca ai aplicat modificarile.
Daca invat actul juridic civil de pe G.Boroi, ratez ceva? S-au schimbat notiunile atat de mult incat sa mai astept pana se publica noile carti?
Ce planuri de rezerva aveti, in caz ca nu reusiti sa luati examenul la barou? sau daca dupa examen nu reusiti sa gasiti tutore?
Stiu, suna iurea, dar trebuie sa ne gandim si la asta,nu?
Intre avocatura, magistratura si profesia de notar, ce ati prefera? Presupunand ca nu se mai pune problema castigului in aceste meserii. Ce ati alege si de ce?Asta asa,pentru un pic de destindere.
Va pup, spor la invatat.
Dati-mi si mie o mana de ajutor, simt ca cedez psihic, incerc sa invat revizuirea din cartea lui boroi,am 2 zile pentru revizuire si contestatie in anulare si nu inteleg prea mare lucru, in afara de articolele din cod care par a fi logice, m-au tampit situatiile in care se poate admite revizuirea dar de fapt nu se poate admite sau invers. E vreun autor mai accesibil la procedura civila, din care sa pot si eu invata materia asta imposibila?
Din ce carti faceti grile?
Sunt curioasa: pentru cei de aici, dreptul (civil,penal, procedurile) au devenit o pasiune? Ca asa pare, si sa stiti ca va admir foarte mult pentru asta, sunteti modelul meu de persoane pasionate de ceea ce fac si determinate sa reuseasca. De cate ori simt ca imi pierd motivatia, intru pe site-ul asta si va citesc cu cata pasiune dezbateti. Va admir sincer, vad ca dedicati tot timpul studiului.
Incerc sa ma motivez si sa-mi creez cheful si ambitia sa invat, pentru ca asta e,dupa mintea mea, acel "mai bine" la care sper.
M-am saturat de munca actuala, foarte crappy si cu raspundere specifica functionarului public.
Mi-e teama sa plec in privat tocmai pentru ca nu sunt sigura pe mine,nu-mi permit perioade de proba, nu stiu ce exigente sunt, nefiind pana acum in competitie, sa zic asa.
De-asta am intrebat ce va motiveaza.
Cred ca uit avansat,sunt chestii citite de 1000 de ori si tot nu le stiu, fiind in fata unui test grila din anii anteriori, dat la inm.
In econimia de piata se fac bani,poate, daca ai fler si bani sa investesti.In afara de activitati comerciale,nu stiu ce merge in tara asta magnifica.
Am avut neinspirata idee ca intai sa incep sa muncesc si apoi sa fac facultatea, deh, bani putini, familie de intretinut, asa ca m-am infipt in primul job care mi-a iesit in cale - unul de bugetar, de care trag si azi,cu oarecare succes.A fost ok pana cand au inceput taierile salariale, care la mine au fost de vreo 7 milioane .
Am intrat in cursa pentru banii cu care este platita aceasta meserie si pentru statut,pentru un serviciu relativ sigur.Nu mor de placere cand studiez dreptul,am o repulsie,sincer,dupa ce de 7 ani practic ceva adiacent.Trag de mine sa invat pentru ca banii pe care ii castig nu ma multumesc,experienta mea in domeniu nu poate fi luata in calcul so far, momentan singura mea speranta e sa iau la inm, 12 milioane e apropiat de 17 pe care ii iau eu dupa 7 ani de serviciu si o raspundere enorma.
Incerc sa ma conving ca ador dreptul, sa tremur de placere cand studiez, eu facand facultatea la id, uite ca nu-mi reuseste, detest materiile, e un chin sa le invat singura, ca si in facultate, de altfel.Poate tocmai de-asta mi-e greu, ca n-am avut niste profesori sa stie sa-si predea materiile in asa forma incat sa fiu in extaz invatandu-le.
Asta e motivatia mea, din pacate :(
O intrebare mai putin la subiect:
Ce va face pe voi sa va doriti aceasta meserie? Ce va anima?Ce va determina sa "trageti tare"?
Banii?Statutul?Munca in sine?Dreptul,pasiunea pt drept?
Eu incerc sa-mi gasesc o motivatie strong, ma sperii la ideea ca simplul fapt sa sunt sofer imi poate atrage imposibilitatea de a ma califica printre winners, daca fac vreo boacana.Mi se pare frustrant rau!
Mai invata cineva pentru examenul din vara? Vad ca topicul asta a ramas in parasire!