Bună ziua, domnule Costel!
Sfatul meu este să nu vă faceţi probleme, stagiul de cotizare va fi valorificat după ce, mai întâi, pensiile vor fi recalculate cf. art. 109, alin. 1 din Legea nr. 223 din 2015. Este posibil ca răspunsul pe care l-aţi primit de la Casa sectorială de pensii a M.Ap.N. să nu fie complet (ori îndeajuns de explicit). Mă aflu şi eu în aceeaşi situaţie ca a dvs., doar că eu am lucrat în M.A.I., iar răspunsul pe care l-am primit eu a fost concludent şi explicit, şi anume: se vor valorifica aceste stagii de cotizare dar, mai întâi, vor fi recalculate pensiile, după cum am scris şi mai sus. Citiţi cu atenţie art. 109 din L. 223/2015 şi vă veţi lămuri. Vă doresc o zi bună!
Buna ziua! In calitate de pensionar doresc sa mi se retina lunar, pe baza de angajament scris, de catre C.J.P., ratele lunare pe care le datorez Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din judetul de domiciliu. Doresc acest lucru deoarece am domiciliul intr-o localitate indepartata din judet, distanta pana la sediul CARP fiind foarte mare si posibilitatile mele de deplasare sunt reduse si anevoioase. As dori sa stiu daca exista posibilitatea legala de a mi se retine lunar din pensie, in baza acorului meu scris, suma pe care trebuie sa o rambursez iar aceasta operatiune sa se faca prin virarea sumei respective din contul meu in contul CARP. Mentionez ca nu este vorba de poprire prin executare silita, ci este dorinta mea expresa in acest sens. Va multumesc!