avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters203083

Activitate ContSters203083

sunt f. public în cadrul unui serviciu de ev. a persoanei, care cf. oug 63/2010, am fost pus pe lista de disponibilizaţi;
la expirarea termenului de preaviz, am fost mutat temporar pe un post vacant ( un coleg se afla în concediu de creştere a copilului ) ;
vă rog să-mi spuneţi, în care dintre situaţii mă voi afla la expirarea mutării temporare ( 6 luni ), avînd în vedere ca se întoarce şi colegul aflat in co. la serviciu ?
1. revin la momentul expirării preavizului şi implicit rămîn şomer ;
2. fiind mutat temporar sunt angajatul lor cu drepturi depline şi mi se acordă un nou termen de preaviz,... sau cf. lg 13/2011, îmi păstrez locul de muncă(conducerea nu are nimic împotrivă dar nu cunoaşte modalitatea legală pt. a face acest lucru)
Răspuns la discuția Redistribuire angajat
Persoana care este titulara postului pe care il ocup se intoarce din concediu medical. Eu am fost mutat temporar pe postul colegului (concediu medical de creştere a copilului ),... la momentul acela fiind in preaviz . Acum ar fi nişte posturi libere de f.p., dar mi se spune că, o data cu incetarea efectelor mutării temporare nu mai fac parte din corpul f.p. Ce căi legale ar trebui urmate pt. a putea ocupa unul din posturile disponibile (fără concurs) ?
Sunt angajat pe funcţia de referent al unei unitaţi administrativ teritoriale, care In urma aplicarii OUG 63/2010, a fost unul din cei 11 norocoşi propuşi pt. trecera în" Corpul de Rezerva a Funcţionarilor Publici ". Cu toate acestea, la expirarea preavizului a aparut şansa, de a fi mutat pe o funcţie similară, temporar vacantă. În momentul acesta ar exista posibilitatea de a putea fi redistribuit pe o altă funcţie din cadrul aceleiaşi u.a.t, dar mi s-a spus că, în momentul cînd am semnat acceptul de mutare aş fi fost scos din corpul de rezervă al f.p.şi nu aş mai avea calitatea de funcţionar public. Este reală această situaţie ... , sau doar mi se sugerează în mod subtil ca nu mă mai vor ?.