avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Activitate fodoretelkaeva

Activitate fodoretelkaeva

Răspuns la discuția Legea 85/2016
Buna seara, am formulat cererea catre ISJ Harghita si mi s-a refuzat cum ca el, sotul fiind mort, metodologia legii 85/2016 nu scrie explicit cum sa acorde aceste drepturi mostenitorilor, mie sotiei.
Po sa-i chem in judecata ca parat pe ISJHR, cat costa eventual acest proces?
Multumesc pentru raspuns.
Cu stima, Fodor EE
Discuție Legea 85/2016
Buna ziua! As dori un raspuns la intrebarea de mai jos: Legea 85/2016 dispune ca cei profesori care nu si-au primit salriile taiate prin hotariri judecatoresti, ca acum prin aceasta lege si-l pot primi, prin cerere adresata institutiei unde au lucrat.
Intrebarea mea este:de ce sotul meu decedat in 2012, nu are dreptul de a i se restitui suma taiata, si nu are dreptul de a-i se restitui si lui suma taiata din salar pe perioada in care a lucrat???
Eu am formulat cererea catre institutia unde a lucrat,pina in momentul decesului,deci si in perioada 2008-2011 lucra la institutia respectiva,
Am primit raspunsul de la institutia respectiva ca nu mi se plateste suma aferenta perioadei, pentru ca legea aceasta nu se refera in mod explicit si la cei decedati.
Ce solutii am pentru recuperarea sumei care imi revine mie, ca sotie, si totusi nu vor sa mi se plateasca, sa mi se restituie?
Multumesc pentru raspuns.
Discuție Notar
Buna seara, as dori un raspuns la urmatoarea intrebare: a murit socrul, dupa sase ani a murit-(s-a spinzurat)- fiul lui, sotul meu. dupa moartea sotului cumnata a deschis succesiunea in speranta, ca eu ca sotie sa nu primesc nimic . S.au prezentat la notar, care a facut succesiunea intii dupa socru- masa succesorala fiind compusa doar din casa parinteasca,- care era si domiciluil fiului,al nostru, si pe care si-a ridicat mai intii un garaj, care a dezvoltat intr-o casa.(casa nu este terminat nici intabulat- cumnata se opune) .La prezentarea la notarul respectiv am intrebat cum se poate intabula casa pe numele sotului, la care cumnata s-a opus- astfel succesiunea dupa sot nu am terminat- este sistata pina la intabularea casei pe numele sotului.Am primit certificatul de mostenitor dupa socru si de aici nu mai stiu incotro pot sa iau pentru terminarea succesiunii.Masa succesorala la notariat masa succesorala se compune doar -a fost spusa de cumnat, cum ca - numai din masina si banii din banca-contul bancar- . Eu atunci nu am semnat pentru incheierea succesiunii dupa sot, sperind ca o pot intabula casa. Dar cumnata mi-a fácut sesizare la politie, ca eu sa nu pot intra in curte-in casa-unde mi-au rámas lucruri personale.am avut o camera- camera sotului si casa pe care construiam impreuna , in garaj masina.Cumnata fácind plingere la politie. Si umbla peste tot la sevici, la scoala, la posta ca eu sa-mi schimb domiciliul ...Domiciliul fiind acela.Dar facind toate acestea Intrebarea mea este:
1. pot sa schimb notarul, sa ma prezint cu acetele la un alt notar pentru succesiune dupa sot sau
2. daca cumnata se opune pe cale amiabila ni-mi ramine numai calea de instanta. Eu fiind bugetar,cu venit mic, nu-mi permit sa inaintez succesiune in instanta?
Multumesc pentru raspuns
Discuție Recurs donatie
Bună seara, vă rog să mă lămurească cineva la următoarea situaţie: Unchiul soţului a făut donaţie casa către 4 nepoţi. Donaţia este fără sarcini.După un an a cerut înapoi donaţia, cum că a uitat că mai are un nepot,ceea ce este o minciună, acesta şi la data donaţiei exista, dar lui nu a vrut să dea nimic, dar între timp i-a făcut mutaţie la adresa aceasta fără acordul donatarilor.A mai motivat că nu-i ajung banii din pensie de cca.1900 Ron pentru a se întreţine. Am încercat să-l "înduplec",că nu e bine ceea ce face, că dacă are nevoie de ceva să-mi spună,să-mi dea telefon, eu oricum vin de câte ori pot, mergând şi eu la părinţi. Nu vrea să lase pe nimeni în casă,ca nu cumva să-l jefuiască.
A pierdut acest caz de revocare a donaţiei, dar acum a introdus recurs cu acte, din care reiese că într-o lună - pe luna august- sunt introduse şi cheltuieli pe două luni-august şi septembrie, şi nu numai atât ci şi cheltuieli ce se face pe tot anul, doar ca să iasă nişte cheltuieli mai mari de 2300 Ron.
Soţul a murit între timp şi eu ca moştenitoare sunt târîtă în acest caz, pe de o parte bâtrînul de 86 de ani, care vrea doar donaţia înapoi, după ce ani de zile am avut grijă de el,de 10ani...s-a încăpăţânat şi nu ascultă de nimeni, doar de un avocat care-i mâncă banii - în loc să-i spună să nu facă ceea ce face...
Întrebarea mea că după cele relatate, eu ce să fac, să mă prezint la proces sau să nu mă prezint?
Donaţia se poate revoca în acest fel?
Este legal că i-a făcut mutaţie la adresa respectivă nepotului- de cel care n-a vrut nici să ştie- fără acordul donatarilor?
Mulţumesc pentru răspunsuri...
Răspuns la discuția Succesiune
Soacra (86 ani)şi cumnata.. cumnata se opune cu vehemenţă. Soacra stă singură în casa care este şi domicilul fratelui mort- soţul meu- ...Masa succesorală nu este stabilită doar succesiunea este dezbătută după socru,el fiind mort in anul 2006, 28 oct., iar succesiunea s-a făcut la data 13 sept. 2012. Nu mă lasă nici să intru în cameră, eu trebuind să stau în gazdă, doar ca să nu am conflict cu cumnata...Am construit separat o casă- anexă - cu acordul lui soacrămea în curte csa se compune din garaj, bucătărie, baie, 2 camere,pivniţă-dar nu este terminat contrucţia- pe atunci cumnata nu se băga, se temea de fratele ei- acum tărăgănează, iar soacra face ceea ce spune cumnata.
Răspuns la discuția Succesiune
Mulţumesc pentru răspuns, dar pentru instanţă nu am banii necesari să introduc cerere sau pentru sesizare nu e nevoie să plătesc taxă de timbru 3%? Vă rog lămuriri ...
Discuție Succesiune
Aş dori nişte lămuriri... Succesiunea după soţ este ne terninat deoarece s-a făcut succesiunea după socru şi de atunci soacra şi cumnata nu vor să-mi de a partea ce-mi revine din moştenirea după soţ- masa succesorală ce-mi revine. Socrul a murit în 2006, iar soţul în 2012. Masa succesorală s-a constiuit doar după cele spuse de cumnat. Am un certificat de mostenitor de la succesiunea de la socru.Ce pot face în acest caz?Cui să mă adresez? Trăiesc din salariul meu de profesor care e minim... Vă rog să-mi daţi nişte repere încotro să mă adresez?
Discuție Succesiune
Am o întrebare referitor la succesiunea după sotul decedat.
24 febr. 2012 soţul s-a spânzurat.Am fost căsătorită din martie2006 cu el.Trăieşte soacra, 86 de ani şi are o soră. Copii nu avem. Anul trecut s-a făcut succesiunea după socrul decedat in oct.2006.
Problema este că cumnata se opune ca bunurile proprii ale sotului să fie declarate.
1.Am avut împreună o masină Dacia pe care sotul a vândut în anul 2011, dar cumpărătorul nu s-a mai prezentat pentru a finaliza actul de vânzare c. şi a rămas pe numele soţului.M-i transmis că el nu vine...Ce pot face în cazul acesta....
2. Soţul până la căsătorie a stat în casa părintească, avînd camera proprie.Între timp a început construcţia unei anexe care se compune din garaj, pivniţă, cameră de zi, dormitor, baie, cămară,bucătărie- dar pământul este pe numele soacrei- acceptul dat de soacră..După căsătorie el s-a mutat la mine la chirie-deoarece nu au fost de acord cu însuratul lui...Au crezut că nu se mai însoară niciodată...
3. Noi zilnic ne-am dus la casă să-l terminăm pe parcurs...aşa am convenit cu el, că atunci ne mutăm când este locuibil casa...Ce am cumpărat pt. casă este acolo, iar după o săptămâmă jumate căt am stat acolo după moartea soţului mi-am dus lucruri personale pe care acum cumnata Nu mă lasă să-mi le iau din camera , mai mult mi-a făcut plângere la politie cum că eu nu-le dau actele lor, certif. de deces...
Cum să abordez acestea...âncotro să mă adresez pentru a constitui care sunt bunurile soţului pentru un partaj echitabil.
Soacra cu socru au avut si pământ, dar pe care cumnata vor ca şi cum e numai a soacrei, bun propriu...Vă rog să-mi daţi sfat c ce opţiuni am...Mulţumesc...
Răspuns la discuția Evaluarea în învãþãmânt
Mi s-a spus să-i dau pace că se ştie cine este şi că directorul acordă orele suplimentare cui vrea, dacă eu am 18 ore de bază. Eu fiind prof de religie, orele de la clasa O şi de la I-a i s-a dat educatoarei, carew de fapt nu e prof de religie. Iar ora de la clasa VIII-a ţine preotul, doar pt. că "ţine ora fără plată" -dar de fapt nu aceasta este motivul adevărat, ci tine ora că dl preot nu -şi face treaba la parohie şi vrea să se impună ăn cadrul şcolii că aşa ţine toată garda de cadre did. din şcoală sub presiune- că nici unul nu spune la şedinţă împotriva activităţii lor.De fapt ea ca dir. a venit în şcoală cu dejucarea prevederilor legale...şi astfel toţi sunt puşi la tăcere. Cum zice careva ceva, cum zboară din şcoală "că e doar şcoala lor"...
Discuție Donatie
Bună seara, aş dori să-mi spună cineva ce să fac în situaţia următoare:
Unchiul soţului a donat casa fără obligaţiuni, sarcini,în care stă la patru nepoţi.Soţul fiind cetăţean român,(cei trei au fost cetăţeni străini,)pământul de sub casă s-a transcris lui 1/1 ca titular.
Un an unchiul a cerut celor 4 nepoţi bani pentru a se întreţine-dar nu avea nevoie de banii acestea, doar ca astfel şi-a vândut casa.
Un an soţul cu nepotul au şi plătit această sumă, despre care avem şi dovadă scrisă de unchi. La ceilalţi doi nepoţi nu a dat scris nimic.
După un an de plată nu s-au înţeles asupra banilor -cei doi au vrut ca noi să plătim mai mulţi bani dar nu erau de acord cu modalitatea de transferare a lor, astfel nu s-a mai făcut nici o plată. De atunci unchiul a căutat cum să desfacă donaţia către nepoţi.A apelat la instanţă pt. revocarea donaţiiei.
Mai mult a pus pe nepotul care nu a beneficiat de donaţie, ,să aibă adresă in imobilul pe care a donat.I-a făcut buletin CI, fără aprobarea, înştiinţarea celor cărora a donat imobilul,proprietarilor imobilului.
A.c. soţul a murit şi acum cum sunt moştenitor după soţ, am primit înştiinţare cum că să mă prezint ca moştenitor al pârîtului , care este chemat pentru fond-revocare donaţie.
Ce cale de rezolvare să aleg? după moartea soţului neavând copii, eu ca soţie vin în concurs cu soacra şi cumnata mea,ei nu sunt de acord cu revocarea donaţiei, iar soacra era soră cu nevasta unchiului...
Vă mulţumesc pentru răspuns...