avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recurs donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recurs donatie

Bună seara, vă rog să mă lămurească cineva la următoarea situaţie: Unchiul soţului a făut donaţie casa către 4 nepoţi. Donaţia este fără sarcini.După un an a cerut înapoi donaţia, cum că a uitat că mai are un nepot,ceea ce este o minciună, acesta şi la data donaţiei exista, dar lui nu a vrut să dea nimic, dar între timp i-a făcut mutaţie la adresa aceasta fără acordul donatarilor.A mai motivat că nu-i ajung banii din pensie de cca.1900 Ron pentru a se întreţine. Am încercat să-l "înduplec",că nu e bine ceea ce face, că dacă are nevoie de ceva să-mi spună,să-mi dea telefon, eu oricum vin de câte ori pot, mergând şi eu la părinţi. Nu vrea să lase pe nimeni în casă,ca nu cumva să-l jefuiască.
A pierdut acest caz de revocare a donaţiei, dar acum a introdus recurs cu acte, din care reiese că într-o lună - pe luna august- sunt introduse şi cheltuieli pe două luni-august şi septembrie, şi nu numai atât ci şi cheltuieli ce se face pe tot anul, doar ca să iasă nişte cheltuieli mai mari de 2300 Ron.
Soţul a murit între timp şi eu ca moştenitoare sunt târîtă în acest caz, pe de o parte bâtrînul de 86 de ani, care vrea doar donaţia înapoi, după ce ani de zile am avut grijă de el,de 10ani...s-a încăpăţânat şi nu ascultă de nimeni, doar de un avocat care-i mâncă banii - în loc să-i spună să nu facă ceea ce face...
Întrebarea mea că după cele relatate, eu ce să fac, să mă prezint la proces sau să nu mă prezint?
Donaţia se poate revoca în acest fel?
Este legal că i-a făcut mutaţie la adresa respectivă nepotului- de cel care n-a vrut nici să ştie- fără acordul donatarilor?
Mulţumesc pentru răspunsuri...

Alte discuții în legătură

Donatie fodoretelkaeva fodoretelkaeva Vă rog să-mi spuneţi are câştig de cauză un unchi al soţului, care după ce acum 3 ani ne-a donat 1/4 parte (a făcut donaţie către 4 nepoţi el ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie kerekesevi kerekesevi Bună seara, aş dori să mă ajutaţi în problema de mai jos... Ce pot face în situaţia următoare: sotul a primit ca donatie- fără nici un ... (vezi toată discuția)
Cumparatorul nu mai doreste sa cumpere din cauza ca am act de donatie Mary_1980 Mary_1980 Buna ziua, Sunt la ultima etapa a vanzari, incheierea contractului de vanzare-cumparare dar cumparatorul nu mai doreste sa cumpere findca a auzit ca ... (vezi toată discuția)