avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Activitate yelp

Activitate yelp

Multumesc pentru raspuns. Maine o sa incerc la AFP sper sa gasesc o solutie pentru ca e frustrant sa astept atat si sa nu pot lua nicio comanda
Buna ziua,

Am depus o cerere de inregistrare in registrul operatorilor intracomunitar si nu sunt validat pe site-ul VIES de cca. 2 saptamani. Are idee cineva cat dureaza ? Trebuie sa sun la agentia fiscala din orasul in care apartin ?

Firma este nou infiintata la sfarsitul lunii Aprilie 2011.

Multumesc
Ok. Incă ceva. Dacă marfa nu se vinde şi vânzătorul nu acceptă returul ei, am voie să o vând in pierdere sau cum se procedează ?
Daca doresc sa achizitionez bunuri dintr-un stat european de la o alta firma platitoare de TVA la pretul netto TVA-ul de 24% care va fi inclus in pretul de vanzare in Romania voi fi nevoit sa-l platesc anticipat sau abia la vanzarea marfii ?
Ok, dar nu văd de ce ar deveni situaţia penală atâta timp cât marfa din acea factură încă se află pe stoc, deci nu a fost vândută ca să existe un prejudiciu adus statului român. Pur şi simplu nu s-a înregistrat, nu e ca şi cum s-ar fi vandut marfa la negru şi nu a fost introdusă in contabilitate.
ªi dacă s-a uitat total înregistrarea acestei facturi de mai multe luni de zile ? Ce se întâmplă?
Situatia: ambele firme sunt platitoare de TVA si sunt inregistrate intracomunitar.

Se achizitioneaza bunuri din Italia de catre firma Romaneasca la pretul fara TVA.

Ce se intampla daca firma romaneasca nu a inregistrat in contabilitate factura de la societatea italiana?