avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandru Georgescu

Activitate Alexandru Georgescu

Fiecare raspunde pentru faptele lui: Contabilul raspunde pentru neinregistrarea sau inregistrarea eronata a documentelor care i s-au pus la dispozitie, neintocmirea si nedepunerea declaratiilor fiscale, neintocmirea documentelor de plata a datoriilor. Administratorul raspunde pentru nedepunerea tuturor documentelor primare justificative, la contabil, nesemnarea declaratiilor fiscale, nesemnarea documentelor de plata a datoriilor fiscale.
Răspuns la discuția Activele la lichidarea unui srl
Nu mai exista inregistrari contabile dupa radiere. Certificatul de radiere confirma dreptul de proprietate al asociatului si pe baza lui se fac inscriere la OCPI. Daca intrebati care sint inregistrarile contabile inainte de radiere, acestea se fac de expertul contabil printr-o procedura specifica de intocmire bilant pe zero.
E si legal si ati realizat si o optimizare fiscala. La PFA erau impozite si taxe mai mari. Cu privire la salariat, nici de acesta nu va mai fi nevoie pentru a plati 1% si veti scapa de cele aferente salariatului.
Răspuns la discuția Registrul de casa
Da! Nu numai in fiecare luna ci, in fiecare zi!
Aici trebuie sa intervina un rationament practic, in cadrul legal existent si anume: De ce as incepe eu un proces in anulare act administrativ, in contencios (Decizia in solutionarea contestatiei) si sa ma lupt cu Curtea de Conturi a Romaniei si nu as lasa institutia obligata sa duca la indeplinire masurile, sa ma dea in judecata ea si eu sa ma apar. Pai in primul rind voi avea ca si "adversar" o institutie ( in care sint salariat sau chiar conducator), care ea insasi nu crede in propriul demers (obligata de lege sa-l faca - e un fel de hara-kiri). In al doilea rind anihilez potentialul imens profesional al reprezentantilor curtii care nu mai sint parte in proces si nu pot interveni. Ei se vor multumi ca si-au facut treaba, dar justitia a anulat si toata lumea e multumita. D.voastra alegeti calea eficienta, legale fiind amindoua. Vorbim acum de strtegia de a obtine o solutie, nu facem decit sa gindim, nu sa dam citate din legi.
Are dreptul in interiorul termenului de prescriptie. Deci va recomand sa va conformati, iar debitorul are calea contestatiei la executare. Nu angajatorul e abilitat sa cenzureze executorul.
Cred ca sinteti reprezentanta institutiei controlate. Dupa solutionarea contestatiei, nu mai aveti o cale de atac impotriva deciziei obligatorii si deci va veti conforma chiar daca indirect veti actiona impotriva d.voastra insasi. Numai asa ajungeti sa va mnifestati in instanta dreptul la aparare. Din experienta insa cca 60% din masurile dispuse si aplicate de cel controlat, cad in instanta.
Răspuns la discuția Cum as putea obtine
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In 1980 existau alte probe pe baza carora se putea reconstitui si anume, pontaje, condici, rapoarte de productie, decizii etc.care posibil sa nu se fi aflat in acea locatie. Oricum inainte de 1989, nu exista "nu se poate"! Deci daca stiam cind a avut loc incendiul poate ca reuseam sa dam o solutie. Dar, constat ca va deranjez! Propun sa ne focalizam pe obiectivul de a fi utili "utilizatorului", fara derapaje de la acest obiectiv! Oricum, daca spuneti ca nimic nu mai e posibil, poate spuneti ce ar fi putut face instanta!!??
Nu! Nu se poate pentru ca decizile Curtii de Conturi sint obligatorii pentru institutia controlata. Acea institutie va lua toate masurile dispuse, inclusiv de recuperarea prejudiciilor. In acest sens, parte in proces va fi institutia controlata si niciodata Curtea. La actiunea institutiei controlate veti avea posibilitatea sa va aparati.
Răspuns la discuția Executare silita
Cine intreaba aici? Utilizatorul?? Hotarirea primei instante e executorie. A pus intrebarea daca o hotarire este nedefinitiva si e revocabila poate fi executorie. Ce legatura are cu apelul, executarea? Daca va fi anulata hotarirea primei instante, atunci va avea loc repunerea partilor in situatia anterioara.