avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Persoana fizica cu mai mult de 5 contracte de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Persoana fizica cu mai mult de 5 contracte de inchirere am deschis microintreprindere

Buna ziua,

Detin mai mult de 5 imobile si in loc sa infiintez un PFA, am infiintat o microintreprindere cu domeniul de activitate inchirieri. Am facut contract de comodat intre mine persoana fizica si firma si acum facturez chiriasilor de pe societate. Am un angajat asa ca platesc 1% din venituri,. Este vreo problema ca am decis sa fac microintreprindere in loc de PFA?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 11:25, 17 Noiembrie 2017
E si legal si ati realizat si o optimizare fiscala. La PFA erau impozite si taxe mai mari. Cu privire la salariat, nici de acesta nu va mai fi nevoie pentru a plati 1% si veti scapa de cele aferente salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica cu mai mult de 5 contracte de inchirere am deschis microintreprindere dandinca86 dandinca86 Buna ziua, Detin mai mult de 5 imobile si in loc sa infiintez un PFA, am infiintat o microintreprindere cu domeniul de activitate inchirieri. Am facut ... (vezi toată discuția)
Pot face contract de inchiriere ? iuli-ana iuli-ana daca vreau sa-i dau altei societati o cladire in administrare, eu ii refacturez utilitatile iar in schimbul chiriei se obliga sa renoveze cladirea, pot face ... (vezi toată discuția)
Contract comodat bun imobil cedat de o persoana fizica catre societate in vederea inchirierii gabinicolici gabinicolici O persoana fizica, proprietar al unui nr. de peste 5 apartamente poate da sub forma de contract de comodat aceste apartamente unei societati platitoare de ... (vezi toată discuția)