avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Activitate dumitrescu81

Activitate dumitrescu81

Buna ziua,
Daca titularul unui contract de inchiriere a unui apartament ANL, a decedat, persoanele cu care locuia, concubina si fiica acesteia, pot continua contractul de inchiriere?
Va multumesc.
Buna ziua,
In 2019 a fost infiintat un club sportiv prin hotarare judecatoreasca definitiva. Actul contitutiv si statutul nu au fost legalizate la momentul respectiv ci doar avizate de avocat. Pentru a dobandi Certificatul de Identitate Sportiva, Ministerul Tineretului si Sportului doreste ca documentele sa fie legalizate, iar acum dupa 2 ani nu reusim sa legalizam documentele respective pe motiv ca trebuiesc actualizate, ele fiind prea vechi, insa nu putem schimba documente ce au fost inregistrate la judecatorie.
Ce se poate face in cazul de fata?
Multumesc.
Răspuns la discuția permis retinut in urma cu 1 an
Buna ziua,
Am intrebat si mi s-a transmis ca in urma depunerii a 3 petitii la politia circulatie i s-a inmanat un proces verbal pe data de 23 septembrie, dupa 5 luni, in care era trecut rezultatul testului si calitatea de suspect. Mentionez ca s-a luat legatura cu un avocat local care i-a transmis sa astepte, insa a trecut 1 an si nu se intrevede nici-o rezolutie.
Răspuns la discuția permis retinut in urma cu 1 an
nu stiu....persoanei respective nu i s-a transmis si nici nu a intrebat.
Buna ziua,
Pe data de 6 aprilie 2019, o persoana in varsta de 66 ani a fost oprita de catre un agent al Politiei Comunitare, suspectandu-l ca a consumat bauturi alcoolice, a fost dus la sectie si chemat un echipaj de la rutiera pentru a-i lua probe. a iesit 0.41 la etilotest apoi s-au dus la spital si s-au prelevat probe si acolo. Persoana in cauza a platit contravaloare testului pentru a avea rezultatele mai repede, abia dupa 2 luni a avut rezultatul deplasandu-se din proprie initiativa la institutia responsabila sa ridice rezultatele. i s-a comunicat ca rezultatele au fost gata demult insa agentul raspunzator de dosar nu a fost sa le ridice. rezultatul a fost de 0.81 mg/l alcool pur în sânge. Pentru ca nu a fost chemat nici la sediul Politiei si nici la Procuratura a depus o sesizare la procuratura sa i se comunice stadiul dosarului, iar raspunsul a fost ca dosarul nu a ajuns la procuratura sa intrebe la politie, la sediul politiei dupa ce l-au trimis la politia locala iar cei de acolo l-au trimis inapoi la politia circulatie i-au confirmat ca dosarul este la ei si ca trebuie sa mearga acasa sa astepte sa fie chemat de procuror, pe 6 aprilie s-a implinit 1 an. Ce se poate face in cazul acesta pentru a avea o decizie a avea o decizie intr-un fel sau altul? Multumesc.
Buna ziua,
sunt angajat al unei firme straine care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei si care nu plateste contributii sociale la bugetul statului. Am suferit un accident de munca in urma caruia sunt imobilizat 30 de zile prin atela gipsata la recomndarea medicului specialist.
De ce spitalul nu-mi elibereaza documentele aferente externarii? (mi s-a precizat ca s-a schimbat legislatia privind accidentele de munca).
Care sunt drepturile mele?
Va multumesc.
buna ziua,
Am copil nascut in Marea Britanie dar cu a carui mama (nu este cetatean roman) nu sunt casatorit si nu sunt trecut in certificatul de nastere al copilului.
Copilul urmeaza un tratament iar pentru eliberarea lui din spital si aducerea in tara mi se cere o declaratie de paternitate.
Consulatul Roman elibereaza declaratie de paternitate sau cum pot rezolva aceasta situatie?
Va multumesc,