avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate diana soimu

Activitate diana soimu

Va multumesc frumos!
Cererea este de 700 lei salariul brut, oferta este de 250 lei brut. Ce-i de facut?

...nu mi-ati raspuns la intrebare...exista ori ba, o reglementare legala pentru baza de calcul a salariului presedintelui, in cazul cand acesta pentru 200 de apartamente, nu poate la nesfarsit sa faca voluntariat?!

Exista o baza legala, o ,,grila de salarizare" pentru presedintii asociatiilor de proprietari, sau o limita maxima a salariului său, dupa care sa se orienteze proprietarii la stabilirea salariilor in Adunarea Generala? Salariul acestuia se raporteaza la salariul administratorului de imobil?
Răspuns la discuția Asociatie de proprietari
Presedintele este responsabil doar in parte. Acesta este si administrator de imobil, adica are atributii si de casier si de contabil? Daca nu, administratorul de imobil are in fisa postului sarcina intocmirii listelor de plata, calculul penalitatilor si nu presedintele. La asociatie aveti insa si un cenzor care trebuie sa controleze activitatea financiar-contabila si de casierie, dar si un comitet executiv, condus de presedinte. Restantierii pot fi chemati la conciliere, trebuie somati daca la 30 de zile nu si-au achitat intretinerea, iar la 90 de zile pot fi actionati in instanta. Pentru chiriasul primariei, trebuie chemata in instanta institutia, in calitate de priprietar, adica primaria. Parerea mea este sa va preocupati de ameliorarea situatiei si apoi de tragerea la raspundere a celor vinovati. Incepeti cu schimbarea comitetului executiv. Impreuna cu alti vecini, puteti declansa procedura desfasurarii unei adunari generale extraordinare, care sa aiba acest ca scop principal. Alegeti un nou comitet executiv, chiar si un nou administrator de imobil, care sa reprezinte interesele majoritatii proprietarilor. In primul rand trebuie sa va asigurati ca bugetul asociatiei a fost gestionat corect si tebuie sa aflati ce sume s-au incasat de la proprietari si de ce nu au fost platiti furnizorii la timp. Acest nou comitet, la predarea de gestiune poate solicita o expertiza contabila, ce va face lumina in actele asociatiei. Aceasta expertiza poate constitui piatra de temelie si doar dupa raportul facut de expert, va puteti indrepta in instanta asupra celor care se fac vinovati.
Răspuns la discuția Abuz la locul de munca
Nu puteti fi obligat sa va semnati demisia, dar probabil ati devenit o persoana ,,incomoda" in firma, sau ,,ati deranjat" cu ceva. Este un artificiu pe care angajatorul l-a ales, pentru a nu-si crea probleme, va va restructura postul. Ati primit cu 20 de zile inainte, o perioada de preaviz. În timpul preavizului puteti veni la serviciu doar 4 ore pe zi, fara sa va fie afectat salariul, in restul timpului putand legal sa va cautati de lucru la alte companii.
In privinta neregulilor enumerate, le puteti aduce in atentia organelor competente, in functie de domeniul lor.
Omeneste este un abuz, legal insa nu, incetarea CIM are loc in acest caz, prin concediere pe motive ce nu tin de persoana salariatului .
Va invit la cateva momente de meditatie:,,dragoste cu sila nu se face".


...multumesc pentru precizarile legale; da, desfacerea contractului s-a facut asa cum ati precizat ,,zerognost", dar cum ati fi procedat in locul angajatorului, daca nu ati fost instiintati de catre angajat in termen de 24 ore de la data acordarii concediului medical, absentand nemotivat l-ati demis intretimp pe angajat si v-ati trezit pana in ziua de 5 a lunii urmatoare cu fotocopia concediului medical?







Buna seara! Va expun un caz: salariatul absenteaza nemotivat; este concediat pentru abateri disciplinare. Decizia de sanctionare disciplinara ii este inmanata personal, refuzata, expediata cu AR-refuzata. Dupa sapte zile angajata expediaza prin posta angajatorului, fotocopiile color, a doua certificate medicale. Pana la acel moment, aceasta nu a adus la cunostinta angajatorului prin niciun mijloc, despre incapacitatea sa de munca. A doua zi de concediu medical este si data la care salariatei i-a fost desfacut CM, fara insa ca angajatorul sa fi avut cunostinta de aceasta la momentul demiterii. Este corect asa cum a procedat angajatul? Ce ar fi trebuit sa faca angajatorul in aceste conditii?
Am comunicat unui salariat, la domiciliul acestuia, decizia de sancţionare disciplinară, printr-o firmă de curierat. Decizia s-a întors retur, cu menţiunea ,,destinatarul a refuzat primirea expediţiei". E suficient, sau mai trebuie întreprins vreun alt demers? Mulţumesc anticipat!
Răspuns la discuția sancþiune disciplinarã
Vă mulţumesc pentru sfat! Nici nu vă imaginaţi cum îşi câştigă această administratoare pâinea, din pensia unor bătrâni amărâţi, pe care i-a lăsat fără apă toată iarna, care are ,,o nebunie" în actele contabile, care are un tupeu fantastic şi se erijează în angajator...de exemplu, vrem CE, să-i punem la dispozitie un alt spaţiu pentru a-şi desfăşura activitatea, mai mic, pe cel actual dorindnd sa-l oferim spre închiriere. A refuzat sa mearga la bancă pentru a scoate banii, împreună cu preşedintele. Pentru orice vrem să facem bine şi o dezavantajeaza personal, ne-a înnebunit cu ,,nu aveţi acordul adunarii generale". În afară de a-şi primi un salariu nemeritat, nu gospodăreşte în niciun fel imobilul, nu are fişele furnizorilor, nu a repartizat penalităţile, nu are componenţa nominală a datornicilor, etc.Nimeni nu s-a mai confruntat cu o asemenea angajată, pe care trebuie să o suportăm, doar pentru ca ne este teama ca nu cumva la anul, instanta sa-i dea castig de cauza pe cine stie ce scapare de-a noastra si din bune intentii sa ne trezim ca-i platim mai departe nemunca...eu sincer, ca salariat, nu mi-as permite sa am o asemenea comportare şi prestaţie la serviciu...iata ca unii au privilegii!
Răspuns la discuția sancþiune disciplinarã
Mulţumesc pentru precizările amănunţite...la cercetarea prealabilă, salariata nu a vrut să dea nicio notă explicativă, a invocat că-i este rău, apoi ne-a spus celor din comisie să facem ce vrem...e cumplit când ştii că angajatul a săvârşit o multitudine de abateri, printre care păstrarea banilor în casă, mai mult decât ii este permis, neprezentarea actelor la controlul efectuat de expertul CECCAR, absenţe nemotivate de la serviciu, îndeplinirea defectuasă a sarcinilor de serviciu, etc, dar teama ca instanţa să nu-i dea câştig de cauză, te face să-i tolerezi comportarea negativă şi să nu poţi tăia răul de la rădăcină...