avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sancþiune disciplinarã
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sancþiune disciplinarã

Pentru un administrator de imobil cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, pentru abateri disciplinare repetate, la cât timp după efectuarea cercetării disciplinare prealabile şi după emiterea deciziei, se va desface contractul, pentru indisciplină în muncă? Mai ţinem seama de clauza din contract potrivit căreia ,,perioada de preaviz, în cazul concedierii este de 20 de zile"?
Cel mai recent răspuns: diana soimu , utilizator 21:13, 6 Iulie 2011
Perioadfa de preaviz are in vedere numai cazurile de sfacere a CIM din motive care nu tin de persoana salariatului, deci dupa efectuarea cercetarii discplin are putei emite decizie de desfacere a CIM
Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Mai exista si un termen care trebuie precizat in dispozitivul deciziei de sanctionare, termen de contestatie.:D
Masura desfacerii disciplinare a CIM este sanctiunea cea mai grava care poate fi aplicata unui salariat, de aceea toata procedura trebuie tratata cu cea mai mare atentie si cu respectarea cu sfintenie a procedurii descrisa de prevederile Codului muncii.
Angajatorul invita in scris salariatul la actiunea denumita cercetare disciplinara prealabila, unde i se aduc la cunostinta abaterile disciplinare de la Regulamentul intern sau alte prevederi interne; in aceasta faza salariatul poate sa aduca in apararea sa orice argument, situatii, documente, martori, chiar un avocat specializat in litigii de munca.
Daca salariatul a mai avut si alte abateri disciplinare, va fi mai usor angajatorului sa i-a masura desfacerii disciplinara a CIM - insa trebuie mare atentie.
Odata semnata Decizia, trebuie adusa la cunostinta salariatului sub semnatura acestuia, eventuala contestare nu o mai poate face la angajator, ci la Tribunalul muncii.
Mulţumesc pentru precizările amănunţite...la cercetarea prealabilă, salariata nu a vrut să dea nicio notă explicativă, a invocat că-i este rău, apoi ne-a spus celor din comisie să facem ce vrem...e cumplit când ştii că angajatul a săvârşit o multitudine de abateri, printre care păstrarea banilor în casă, mai mult decât ii este permis, neprezentarea actelor la controlul efectuat de expertul CECCAR, absenţe nemotivate de la serviciu, îndeplinirea defectuasă a sarcinilor de serviciu, etc, dar teama ca instanţa să nu-i dea câştig de cauză, te face să-i tolerezi comportarea negativă şi să nu poţi tăia răul de la rădăcină...

Alte discuții în legătură

Abatere disciplinara rin rin Cand codul muncii prevede: \"Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca Ileana popa Ileana popa Buna seara, Daca o persoana angajata pe postul de ingrijitor, in invatamant,cu contract de munca pe durata nedeterminata a avut concediu fara plata, cu ... (vezi toată discuția)
Incheierea contractului de munca cristinasova cristinasova Buna seara ! Va rog sa ma ajutati sa pot incheia un contract de munca a unei angajate care a plecat de la locul de munca fara sa anunte si fara demisie, cum ... (vezi toată discuția)