avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Activitate vernea

Activitate vernea

Am fost dat in judecata de fostul angajator pentru ca am redactat in calitate de jurist o decizie de incetare a locului de munca pentru un fost angajat care a castigat in instanta anularea respectivei decizii.
Vreau sa va spun ca eu in calitate de jurist am semnat decizia respectiva alaturi de sefa de la personal de directorul general si de administratorul societatii, DAR DECIZIA NU ESTE INTOCMITA DE MINE, NU ESTE SCRISUL MEU (decizia este scrisa de mana nu la calculator) si se poate dovedi foarte usar printr-o expertiza grafologica, nici nu seamana cele doua scrisuri.
Intrebarea mea este daca are vreun castig de cauza pentru a-mi imputa mie paguba sau nu?
Sunt eu de vina ca am semnat in calitate de jurist pe decizie sau nu?
Răspuns la discuția angajator da in judecata angajat
Bun si daca fac dovada cu 3 martori ca am fost obligat sa o intocmesc in modul in care a fost intocmit, am sanse sa scap? In sensul ca vina pe drept este a directorului dar acuma nu stiu cum sa fac sa demonstrez asta, pt ca eu de fapt nici nu am citit decizia numai am semnat-o ca am mers pe incredere.
Răspuns la discuția angajator da in judecata angajat
sunt de acord cu dumneavoastra, dar daca demonstrez ca nu eu am facut decizia respectiva, cu martori, sau ca ea a fost ceruta de superiorul meu cu titlu informativ sau nota interna si nici decum sa constituie decizia de desfacere a contractului de munca?
As avea vreo sansa sa scap de raspundere? Pentru ca pe drept nu eu ma ocupam de asa ceva si nici in fisa postului nu aveam aceasta atributie de a intocmi decizii.
Va multumesc
Buna ziua, as dori sa imi spuna si mie cineva ce pot sa fac in cazul in care, am fost angajat al unei societati pe postul de jurist, in acest timp cat am lucrat la ei, la un moment dat era facuta de catre unul din directori o decizie de incetare a locului de munca pentru un alt coleg, decizie pe care m-a pus sa o semnez si eu in calitate de jurist. Decizia este semnata de mine, de director si de sefa de la personal. Problema este ca eu nu mai lucrez la ei de 8 luni de zile si acuma m-au dat in judecata ca respectivu a castigat un proces cu ei si ca eu as fi vinovat ca nu am intocmit decizia corect.
Mi se pare o nesimtire clara, dar as dori un sfat pentru ca nu stiu in ce parte sa o iau.
Da sunt deacord cu dumneavoastra in ceea ce priveste jandarmii ca ei nu au fost demilitarizati si sunt in contunuare militari si ei pot intr-adevar sa intocmeasca procese verbale de contraventie, insa in ceea ce priveste politia este specificat foarte clar in statutul politistului la art 1 alin1 ca Politistul este functionar public civil, urmand ca la articolele urmatoare sa arate si transformarea din militari in civili inclusiv gradele militare au fost eliminate fiind inlocuite cu alte denumiri gen agent, comisar etc. Astfel noi stim ca ei sunt tot intro ierarhie dar nu una militara, iar legea spune ca ofiterii si subofiterii pot amenda, dar ca sa vedem ce o sa zica instanta ma duc astazi prin oras cu masina pana dau de un politist si il pun sa imi dea amenda sa pot face contestatie. Va anunt ce s-a intamplat
Va multumesc:D
(2) Pot fi agenţi constatatori: primarii, ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Ministerului de Interne, special abilitaţi, persoanele împuternicite în acest scop de miniştri şi de alţi conducători ai autorităţilor administraţiei publice centrale, de prefecţi, preşedinţi ai consiliilor judeţene, primari, de primarul general al municipiului Bucureşti, precum şi de alte persoane prevăzute în legi speciale.

dar care sunt acei ofiteri si subofiteri pt ca politistii nu sunt NICI OFITERI SI NICI SUBOFITERI EI SUNT CIVILI.
Au fost DEMILITARIZATI IN 2002.
Buna ziua, am o mare nelamurire daca politia are sau nu dreptul sa intocmeasca procese verbale de contraventie avand in vedere urmatoarele:
1)Ordonanta 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor la art 15alin 3 spune ca pot constata contraventii privind circulatia pe drumurile publice OFITERII SI SUBOFITERII din cadrul Ministerului de Interne.
2) Dar in statutul politistului Legea 360/2002 actualizata la art.1 alin1 se specifica ca Politistul este functionar public CIVIL,.......
Intrebarea mea este daca politistul este CIVIL pt ca ei au fost demilitarizati, conform OG 2/2001 pot sau nu pot sa amendeze, sunt sau nu sunt considerati ofiteri in sensul legii??????????
Va multumesc:stunned: :stunned:
Răspuns la discuția Suspendare permis
Ok am inteles Va multumesc tuturor.
Răspuns la discuția Suspendare permis
nu s-a prezentat politia si nici intampinare nu a trimis, eu nu m-am prezentat si nu am scris in cerere de art.242 cpc astfel ca, cauza a fost suspendata. Acuma problema este ca eu am permis de conducere de cand am depus cererea la judecatorie, dar fiind procesul suspendat ce sa fac sa duc permisul la politie sau nu? Daca ajunge sa se perime si curge termenul de prescriptie de 6 luni de la data suspendarii cauzei atunci pot sa zic ca am scapat in ideea ca: dupa suspendarea cauzei zic ca este proces pe rol si nu este definitv, iar dupa implinirea termenului de un an cand cauza se perima deja a trecut termenul de prescriptie.
Am sanse de scapare sau nu?
Am o intrebare, daca mi-a fost suspendat permisul si am facut contestatie, moment in care am recapatat permisul, dar cauza a fost suspendata pentru neprezentarea partilor, CURGE TERMENUL DE PRESCRIPTIE DE 6 LUNI SAU NU CURGE?
SUNT OBLIGAT SA PREDAU PERMISUL SI SA NU MAI CONDUC PE PERIOADA SUSPENDARII?#-o