avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Activitate valyro_83

Activitate valyro_83

Buna ziua! Sunt inscrisa intr-un sindicat, dar se schimba angajatorul. Mai sunt membru de sindicat sau este necesară o nouă adeziune?
Am încercat sa discut la servici despre aceste poze și mi s-a răspuns că,, ați semnat 8 pagini despre asta,, , deși nu îmi aduc aminte sa fi scris acolo ceva despre poze în timpul executării sarcinilor de serviciu. Și mi s-a mai spus că dacă în poze nu apar eu, sau dacă nu mi se vede fața, nu încalcă nici o prevedere.,sa le fac în asa fel încât să nu apar eu, doar mâna mea făcând lucruri. Mi se pare absurd și ridicol. Și ca sa renunț, mi s-a spus ca dacă nu fac poze va trebui să fac raport de activitate, la fiecare 30 minute sa scriu ce am făcut.
Într-adevăr s-a deviat de la subiect. Scuzați!

Cornel Vasile a scris:

@ Interventie moderator

Subiectul acestui topic nu este despre SSM .. rog repostati intrebarea dvs in sectiunea SSM

Ni s-a spus ca prin acel grup de pe watsapp ne informează despre proceduri, întâmplări sau ne dă indicații, și ca dacă nu suntem pe grup ne va chema din timpul nostru liber sa ne instruiască. La fel se face și cu protecția muncii, lunar suntem chemați de acasă, fără a fi pontați... Dar asta e altă discuție. Mulțumesc tuturor pentru răspuns.
Telefoanele sunt ale noastre,nu avem telefoane de serviciu. Mulțumesc pentru răspuns.

editat: citare raspuns
Suntem societate la care obiectul activității este comerțul cu amănuntul, nu are legătură cu nici un proces de fabricație. Pozele se cer pentru ca șefa să vadă dacă pe tură de noapte ne facem treaba, curățenie, alimentat etc. Se justifică pozele, în acest caz? Mulțumesc

POPA GHEORGHE a scris:

In ROI al firmei, in fisa de post si in instructiunile proprii intocmite de angajator, in conditiile in care exista dotarea necesara, asigurata de catre angajator pot exista prevederi in acest sens.
Exista prevederi in fluxul de fabricatie si/ sau in regulamentul de functionare al unei instalatii/ echipament tehnic/ analize tehnologice urmarite pe flux, etc. in care se fac mentiuni legate de pozarea anumitor aspecte.
Poate fi pusa in discutie afisarea pozelor pe WhatsApp (deci publice) nu pe un ecran tehnologic in conditiile in care tehnologia este protejata ca secret de serviciu, etc.
Este necesara cel putin o negociere intre angajator si reprezentantii salariatilor/ sindicat, dupa caz (legat de elementele prezentate anterior), prin CCM legat de afisarea pozelor.

Bună ziua! La mine la servici șefa ne obligă să facem poze în timp ce ne facem treaba și să punem pozele pe watsup, pe grupul de servici. E legal? Avem bineînțeles și camere, vreo 12...mulțumesc.
Bună ziua! Recent am finalizat dezbaterea de moștenire în urma căreia masa succesorală se imparte in cota 1/2 cu fratele meu .Fratele a locuit in ultimii ani in casa părintească, încă locuiește acolo.Acum mă amenința că mă va da in judecată pentru cheltuielile pe care le-a avut el în ultimii zece ani cu locuința,impozit... și cheltuielile avute in interesul bunurilor părinților,nu știu exact ce chitanțe aduce drept dovadă. Ce prevede legea in acest sens?nu mă pricep.El vrea să vindem acum apartamentul dar în condițiile în care mă amenința cu proces,eu nu vreau să vând.Ar fi posibil să facă la notar o promisiune prin care să spună că nu va deschide vreun proces împotriva mea referitor la acest subiect?Ar avea vreo valoare în instanță în cazul în care totuși va deschide vreun proces? mulțumesc
Răspuns la discuția Moștenire cota 1/2
Nu v-a cerut nimeni părerea morală!

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
legal DA!
Moral ... probabil ca nu sunteti frati din moment ce va aruncati fratele afara din casa.

Bună ziua!De curând am definitivat la notar dezbaterea de moștenire după părinții mei,in urma cărora eu si fratele deținem fiecare în parte 1/2. din masa succesorală.In aceasta intră și un apartament, în care acum locuieste fratele meu .Vreau sa știu dacă îmi pot vinde dreptul de moștenire asupra a 1/2 din acel apartament . Mulțumesc! Menționez că fratele nu are bani pt a îmi plăti partea mea, și cunosc procedura de ieșire din indiviziune,dar nu am timp...plec din țară și aș vrea să vand cota de 1/2 din apartament cât mai repede.Multumesc!