Tocmai am fost la judecatorie sa aflu daca este redactata decizia. Doamna de acolo mi-a spus ca, fiind decizie irevocabila nu se comunica, insa mi-a citit masurile care au fost luate. Prin urmare: a fost anulat in parte procesul verbal, si s-a dispus anularea contraventiei pentru defectiunea la sistemul de directie, precum si anularea suspendarii permisului. A ramas amenda pentru neetanseitatea coloanei de evacuare. Decizia o pot primi formuland o cerere si achitand o taxa de timbru (nu stiu exact unde trebuie platita).
Multumesc tuturor celor care au postat in acest subiect, in special lui @giv care inspira foarte mult optimism si vine cu idei bune.
Imediat ce intru in posesia deciziei o voi transcrie aici. Acum mai ramane sa recuperez amenda pe care am platit-o in 48 de ore (ar fi de recuperat aprox 320 ron) pentru defectiunea la roti, dar am inteles ca este destul de complicat pentru ca nu exista o procedura clara.
La mine nu scrie. M-am uitat si la alte plangeri de acest gen, si la niciuna dintre ele nu scrie decat ca se respinge, ca se admite sau ca se admite in parte. Se pare ca sunt mai harnici cei din Olt. Puteti cauta si dumneavoastra pe site-ul judecatoriei braila dosarul 7710/196/2011.
Pe pagina Judecatoriei Braila, la dosarul meu s-a afisat urmatoarea solutie: "Se admite in parte plangerea". Nu stiam ce inseamna asa ca am cautat pe net si am inteles. Nu se putea anula procesul verbal pentru ca am fost de acord cu cealalta contraventie, si anume neetanseitatea coloanei de evacuare. Am spus la primul termen ca recunosc si admit amenda pentru asta.
Insa decizia completa cum o pot afla, pentru ca a trecut mai bine de o luna si nu a ajuns nimic acasa? As vrea sa stiu ce anume s-a admis din plangere adica ce sanctiuni se anuleaza. Scopul meu de la bun inceput a fost de a mi se anula sanctiunile pentru defectiunea la sistemul de directie. :)
Eu merg pe varianta ca nu am avut joc la directie, iar daca acesta intr-adevar a existat si poate fi demonstrat, nu a reprezentat defectiune grava care sa impuna amenda si suspendarea permisului. Sper sa merg pe varianta buna.
Astazi a fost primul termen al procesului. Nu s-a prezentat niciun reprezentant al politiei, dar au depus la dosar un raport ce nu continea altceva decat datele din procesul verbal. Am solicitat din nou ca apararea sa prezinte date concrete referitoare la defectiunea constatata. Contestatia a fost admisa si urmeaza probabil ca la urmatorul termen sa fie aduse alte probe in afara de acest raport simplu. Voi merge in continuare cu solicitarea anularii procesului verbal pentru ca apararea va aduce cu greu dovezi in acest caz.
Pastrez discutia deschisa pana la finalizarea cazului si multumesc celor care au intervenit pana acum in discutie. Mi-a fost de mare ajutor! Orice sfat este binevenit in continuare.
@giv, foate bune idei. Daca in declaratia initiala am cerut anularea procesului verbal, o pot modifica acum, solicitand inlocuirea sanctiunii, avand in vedere ca nu am mai avut abateri?
:) Imi imaginez ca avocatul va costa ceva. Doar ca pe mine ma intereseaza permisul, nu amenda.
Joi, 17 noiembrie voi avea primul termen in acest proces. M-am mai documentat putin si am realizat ca va fi greu sa castig procesul fara un avocat. Intrebarea mea este: la ce suma poate ajunge onorariul unui avocat in acest caz?
[Editat - In forum nu se stabilesc relatii profesionale, va rog sa utilizati mesajele private]
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Dar as avea vreo sansa sa castig?
Buna ziua,
Ieri ma intorceam dintr-o mica excursie, si intr-un sat din jud. Buzau m-a prins radarul cu 67 km/h. Am semnat procesul verbal pentru ca nici eu nu stiam cu cat am rulat (acul vitezometrului nu functiona), am si platit amenda pe loc ca sa nu mai umblu zilele urmatoare.
Acasa am citit procesul verbal si am vazut ca articolul trecut de politist la fapta savarsita este art. 121/1 din OUG 195/2002. Am cautat articolul respectiv si nu are nicio legatura cu fapta savarsita de mine. Deasemenea, alaturi unde trebuia sa scrie articolul care prevede sanctiunea, a trecut art. 108 si 99 din OUG 195/2002. La articolul 108 am gasit ca era de fapt fapta savarsita (dar nu a trecut si alineatul), iar la art. 99 nu era nicio legatura cu sanctiunea.
Nici la "Alte mentiuni" nu e trecut nimic desi stiu ca trebuia sa ma intrebe pe mine daca am de facut metiuni.
Pot face contestatie pentru anularea pv daca am platit amenda pe loc? O alta intrebare e daca pot trimite contestatia impreuna cu copiile aferente prin posta, pentru ca eu sunt din Braila iar contestatia trebuie sa o fac la Judecatoria Pogoanele, jud. Buzau.
Va multumesc!!!