avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare permis conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare permis conducere

Buna ziua

In data de 25 mai am fost oprit in trafic de agentii de politie si ARR. Circulam cu o masina ce nu este pe numele meu iar masina de serviciu era in service. Inginerul ARR a constatat ca masina are defectiuni grave la sistemul de directie si mi s-a suspendat permisul pe 90 de zile, certificatul de inmatriculare plus amenda aferenta. Amenda este platita, certificatul recuperat, dar permisul ramane suspendat.
Eu lucrez in agricultura si fiind inginer circul foarte des cu masina in
interes de serviciu.

Voi fi foarte scurt iar singura intrebare ar fi daca am vreo sansa in
instanta sa recuperez permisul de conducere? Ca detalii mentionez ca inginerul
ARR a constatat defectiunea (un joc la roata dreapta fata) fara dispozitive speciale, ci numai manual. Daca cer in instanta prezentarea probelor si implicit
a parametrilor in baza carora au stabilit ca este o defectiune grava, pot avea
castig de cauza? Deasemenea pot preciza in declaratie ca masina nu era a mea dar am verificat valabilitatea ITP-ului.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 14:39, 5 Ianuarie 2012
puteti solicita inregistrarile si dovezile in baza carora s-a constatat defectiunea tehnica urmind ca ARR sa faca dovada temeiniciei pv mai ales ca ITP era valabil.
Contestand PV ati putea avea sanse de a castiga in instanta aducand ca argument faptul ca v-ati bazat pe valabilitatea ITP-ului. Si faptul ca masuratorile s-au facut fara un aparat ci numai din vedere si incercare manuala. Va urez succes!
Va multumesc frumos pentru raspuns. Voi depune plangerea si voi posta aici decizia instantei.
Maine voi merge la Tribunal sa depun plangerea, insa as avea nevoie de unele sfaturi.
Daca cer dovezile in baza carora s-a constatat defectiunea, trebuie sa fac o cerere separata, sau doar pe aceeasi foaie pe care am trecut toate detaliile?
Si m-ar ajuta mult un sfat despre felul in care sa formulez solicitarea dovezilor. Trebuie sa fie ceva scurt in genul: "Solicit Inspectorului ARR inregistrarile si parametrii care au stat la baza concluziei de defectiune tehnica grava la sistemul de directie" ?
Este mai bine sa cer anularea intregului proces verbal, sau numai a sanctiunii de retinere a permisului de conducere?

Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2011
NastyLucke, utilizator
Joi, 17 noiembrie voi avea primul termen in acest proces. M-am mai documentat putin si am realizat ca va fi greu sa castig procesul fara un avocat. Intrebarea mea este: la ce suma poate ajunge onorariul unui avocat in acest caz?

[Editat - In forum nu se stabilesc relatii profesionale, va rog sa utilizati mesajele private]
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Restituire amenda de circulate dupa castigare proces justus justus Buna, am avut in aceasta vara un incident in sensul ca am fost inregistrat cu o viteza peste limita legala pe drumurile publice, insa dovezile ca aveam aceasta ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala rares2109 rares2109 Am primit o amenda radar pe raza altui oras/judet decat cel in care locuiesc. Am contestat-o in instanta , iar decizia finala a fost Solutie: Admite plângerea ... (vezi toată discuția)
Art. 14, lit. e) din legea nr. 89/2010 ginapetreus ginapetreus Buna ziua, in urma unei sesizari, s-a verificat continutul unei masini ce facea transportul marfii pentru firma, constatandu-se un plus, fata de avize, de 25 ... (vezi toată discuția)