avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Activitate alinandre

Activitate alinandre

Discuție Recurs
Buna ziua,
Va rog sa mi spuneti daca se poate face recurs pt o speta pe contencios administrativ (obligatia de a face),care este termenul si in ce conditii se poate face,avand in vedere ca actiunea (un singur dosar)pe tribunal este colectiva, (24 de persoane) si sentina a fost respingere ca fiind cerere neintemeiata,iar dosarele s au disjuns la judecatorie (individual).
Multumesc frumos.
In legea Anl si Legea locuintei scrie ca tinerii pot primi locuinte de inchiriat in vederea cumpararii pana la varsta de 36 de ani(in cel mult 12 luni de la implinirea varstei de 35 ani.

Prevederile Legii nr. 152 din data de 15/07/1998, privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, cu ultimele modificari si completari, Art. 8.: „(1) Tinerii, în sensul prevederilor prezentei legi, sunt persoane majore în vârstă de până la 35 de ani la data depunerii cererii pentru repartizarea unei locuinţe construite prin programele A.N.L., destinate închirierii, şi care pot primi repartiţii în cel mult 12 luni de la împlinirea acestei vârste.
(2) Locuinţele pentru tineri destinate închirierii, inclusiv cele construite şi destinate în mod exclusiv închirierii tinerilor specialişti din învăţământ sau sănătate, realizate în condiţiile prezentei legi, fac obiectul proprietăţii private a statului. Locuinţele pentru tineri destinate închirierii sunt administrate, în conformitate cu prevederile legale în materie aflate în vigoare, de autorităţile administraţiei publice locale ale unităţilor administrativ-teritoriale în care acestea sunt amplasate[....].Pentru celelalte locuinţe care se realizează prin programele de investiţii prevăzute la art. 7 alin. (6) regimul juridic şi modul de repartizare sunt prevăzute de Legea nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.”

Analizarea cererilor şi stabilirea listei de priorităţi în soluţionarea acestora se fac anual, până la sfârşitul lunii februarie a anului respectiv, luându-se în considerare cererile depuse până la sfârşitul anului precedent. [.....]
(5) La data repartizării locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, solicitanţii acestora au obligaţia să reconfirme îndeplinirea tuturor criteriilor de acces. Data la care se poate începe efectiv repartizarea locuinţelor şi la care se raportează îndeplinirea condiţiilor referitoare la vârsta solicitanţilor de locuinţe, prevăzute la art. 62 alin. (1) din Legea nr. 152/1998, cu modificările şi completările ulterioare, este data preluării în administrare a locuinţelor respective de către cei îndreptăţiţi, conform prevederilor art. 191 alin. (3) din prezentele norme metodologice.
(6) Lista de repartizare a locuinţelor se întocmeşte prin preluarea solicitanţilor înscrişi în lista de prioritate stabilită potrivit alin. (1) şi (2), urmărindu-se asigurarea spaţiului locativ la care au dreptul solicitanţii de locuinţă şi evitându-se repartizarea unor spaţii excedentare. Pentru stabilirea numărului de camere la care au dreptul solicitanţii de locuinţă se aplică prevederile Legii locuinţei nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu privire la exigenţele minimale în asigurarea spaţiului locativ pe număr de persoane.
(7) Lista de repartizare a locuinţelor se supune aprobării, după caz, consiliului local al comunei, oraşului, municipiului, respectiv al sectorului municipiului Bucureşti, consiliului judeţean, Consiliului General al Municipiului Bucureşti sau conducătorului autorităţii administraţiei publice centrale din domeniul învăţământului ori din domeniul sănătăţii şi va fi dată publicităţii prin afişare la un loc accesibil publicului. Contestaţiile cu privire la repartizarea locuinţelor se adresează şi se soluţionează în condiţiile prevăzute la alin. (4).
(8) Repartizarea efectivă a locuinţelor se face către persoanele înscrise în lista de repartizare rămasă definitivă, urmărindu-se, după caz, repartizarea prioritară către persoane cu handicap şi asigurarea spaţiului locativ la care au dreptul solicitanţii de locuinţe, în ordinea descrescătoare a numerelor de camere.
Stiu ca 30 de zile sunt in cazul unei cereri.Dar in cazul unei notificari? S ar putea sa aiba alt regim.
Eu am depus deja o notificare la care astept un raspuns scris pe baza caruia sa ma pot adresa instantei.Nu stiu termenul legal de raspuns in cazul unei notificari.
Si pana primesc acest raspuns ei pot adopta o noua hotarare.In acest caz mai am vreo sansa?

Multumesc din suflet.
Buna ziua,

Am un dosar depus la primaria sector 4 din anul 20001,in septembrie 2009 s-a dat o hotarare a cons.local prin care s-a aprobat lista de prioritate si lista de repartitie cf legii 114,legea locuintei.Pe aceste liste eu figurez pe un loc prioritar.
Precizez ca la acea data indeplineam toate conditiile inchirierii unei locuinte ANL in vederea cumpararii .
In urma unei intalniri cu viceprimarul am fost anuntata verbal ca nu mai pot beneficia deoarece in luna mai am implinit 36 de ani.La 3 zile dupa efectuarea unei receptii a blocului.(nu stiu daca aceasta afost prima receptie).Va rog sa mi spuneti,primaria nu este obligata sa puna in aplicare aceasta hotarare prin care mi-a acordat un drept?Poate sa dea o alta hotarare cu o alta lista de prioritate?
De data aceasta ei vor sa aplice legea ANL 152.
Si inca o intrebare:In cat timp autoritatile locale sunt obligate sa raspunda la o notificare?

Multumesc frumos.