avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Activitate Alex47

Activitate Alex47

Bună ziua, mi s a refuzat concediu concediu medical în ianuarie 2022, deoarece nu aveam 6 luni de cotizare, știu ca am nevoie de 6 luni cotizare in ultimele 12 luni, dar dacă sunt angajat din luna iulie 2021, cele 6 luni ar fi decembrie 2021 sau ianuarie 2022.
Mulțumesc
Buna ziua,

modificarea legi nr. 207 din 18 septembrie 2020 afecteaza intr un fel persoanele care beneficiaza de grupa 2 de munca... adica daca sunt din zona afectata... mi se vor aduga in plus 2 ani pentru a iesi la pensie mai devreme plus ani de grupa 2 sau trebuie sa aleg dintre cele doua? Multumesc .
Răspuns la discuția Indemnizatie creștere copil
Din pacate am greșit ... soția a lucrat pana în aprilie 2017 inclusiv, deci din mai 2017 nu a mai lucrat...în cazul acesta are nevoie de cel puțin 2 luni unde sa figureze cu venit.
Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Bună ziua, soția mea a rămas însărcinată, dar nu mai lucreza din luna mai anul curent, dar pana în luna mai 2017 a lucrat fără întrerupere , copilul se va naște în iunie 2018. .. pote beneficia de indemnizatie creștere copil sau trebuie sa se angajeze pana în luna a 7 a de sarcina? Mulțumesc anticipat
Buna ziua,

Am o intrebare am un credit care a fost facut pe numele meu dar de bani s-a folosit altcineva, creditul s-a platit ok pana in feb anul curent - din feb persoana nu a mai platit deoarece zice ca nu mai are de unde, acum banca ma suna pe mine (titular al contractului de credit ) si ma ameninta ca daca nu incep sa platesc ratele vor incepe executarea silita - intrebarea mea este cum se procedeaza in cazul unei executari silite - proprire pe salar, bunuri ( am o masina pe númele in rest nimic) - iar in afara de suma datorata mai trebuie sa platesc si executorul sau cel de la banca doar a vrut sa ma sperie?
va multumesc.
Răspuns la discuția Probleme credit bancar
Banii i-am dat personal - si sustine ca ia bagat in firma - din pacate nu mai are nimic pe numele lui - din cate stiu - mai sunt niste utilaje respectiv produse - firma respectiva este in insolventa si este executata de alte banci, iar patronul a trecut tot ce a putut pe numelele rudelor - ratele au fost platite de soacra lui (angajata la fosta fima), cumnata respectiv alti angajati - sunt chitante care dovedesc acest lucru. Daca reusesc sa obtin o inregistrare audio care sa dovedeasca ca am facut credit pentru el respectiv ca nu mai poate / vrea sa plateasca ma ajuta?
Buna ziua,

Am o problema - in urma cu cativa ani (perioada 2006 - 2007)impreuna cu cativa colegi de la locul de munca unde lucram in aceea perioada am facut fiecare cate un credit pentru patronul firmei (la rugamintea lui )- firma trecea printr-o preioada grea si ne a rugat sa facem credit pe numele nostru (pesoane fizice) si sa -i dam bani tot subforma de imprumut cu buna credinta ca va plati ratele - pana in februarie anul curent ratele au fost platite la zi - chiar daca firma a intrat in faliment si este in executare silita - dar din luna februarie si pana acum iunie a.c nu am mai platit nici o rata si din discutiile telefonice avute cu fostul patron nu vrea sa mai plateasca pe motiv ca nu mai are bani respectiv firma s-a inchis si nu-l mai intereseaza.
intrebarea mea - care este procedura legala prin care pot sa -l trag la raspundere sau sa-l oblig sa imi plateasca creditul incontinuare ori rampunsarea anticipata a restului de credit ( suma ramasa este aprox 1100 e) - sau cum pot proceda pentru a mi recupera prejudiciu - cei de la banca ma preseaza pe mine si ma ameninta cu proprirea salariului sau executare silita lucuru care nu ar fi corect .
Va multumesc anticipat de raspuns.
Răspuns la discuția Intarziere rata credit
Va multumesc pentru raspuns - o nelamurire contractul / procesul verbal de custodie trebuie legalizat sau nu?
Buna ziua,
Am o problema acum 3 - 4 ani am facut un credit pentru patronul la care lucram in momentul respectiv - firma a fost data in faliment iar acum respectivul refuza sa imi plateasca rate la banca- partea urata este cei de la banca - pe buna dreptate - nu i intereseata de aceasta situatie si acum sunt in bun de plata, intrebarea mea este daca banca in afara de proprire pe salar poate sa imi execute si bunuri aflate pe numele (precizez detin pe numele meu doar un autoturism fara alte bunuri)? si o a doua intrebare ar fi - fostul patron mi a propus sa imi dea sa vand produsele pe care mai le are pe stoc pana la acoperirea sumei datorate - ce fel de act pot sa fac pentru primirea bunurilor respective in scop de vanzare faca ca el sa ma acuze de furt - eu m am gandit sa ii iau produse pana la acoperirea sumei si sa incerc sa le vand eu si banii sa iau eu direct de la cumparator pentru a imi recupera datoria dar vreau sa fiu acoperit din punct de vedere legal.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.