Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate raluk89

Am inteles!

Multumesc foarte mult pentru raspuns si lamuriri.

Cornel Vasile a scris:

Pe durata CCC , se pot realiza, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 8 ori cuantumul minim al indemnizației.

Indemnizația minima lunară pentru concediul de creștere a copilului, stabilită prin OUG 111/2010, este de 1.651 de lei.

In speta , 8 x 1.651 lei = 13.208 lei venit net/an calendaristic este cunatumul care se poate realiza in perioada CCC.

Va fi renumerat in aplicatiile uber/bolt.

Cornel Vasile a scris:

Va fi remunerat pentru aceasta activitate?

Ca sa fiu sigura - precizez ca la activitatea d ridesharing ma refer ca el, ca sofer, sa presteze in continuare.
Multumesc mult pentru raspuns!!
Cornel Vasile a scris:

Da, mai poate presta activitatea de ridesharing pe perioada cic, ca administrator fara cim

Buna ziua!

Se da urmatoarea situatie: tatal are contract de munca la o societate.
Urmand sa intre el in cic, contractul de munca de acolo va fi suspendat.
In acelasi timp, tatal detine un SRL, unde este administrator fara contract de munca, obiect de activitate ridesharing.
Intrebarea este: o data ce s-a suspendat contractul de munca unde era angajat cu norma intreaga, el mai poate presta activitatea de ridesharing pe perioada cic, ca administrator fara cim?
Multumesc anticipat!
Buna seara!

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:
Bunicul vrea sa faca contract de vanzare cumparare cu drept de uzufruct voiager intre el si nepot. Dar nu vrea ca aceasta schimbare sa apara nicaieri pana la moartea lui, inclusiv la primarie, taxe si impozite, etc.
Va rog sa imi spuneti ce risca nepotul daca nu face actele la primarie in cele 30 de zile impuse de lege.

Multumesc anticipat!
Conform articol 65

Cornel Vasile a scris:

Ce articol este mentionat la incetarea c.i.m. ?

Decizia de concediere a fost intocmita cu data de 22.12.2020, comunicata pe 24.12.2020. Nu are preaviz eliberat in prealabil, este prezentat dreptul la preaviz de 20 de zile in cadrul deciziei...

Cornel Vasile a scris:

Care este data incetarii c.i.m. ?

Multumesc pentru raspuns! Da, am vrea sa contestam decizia dar sa stim ca avem sanse de castig... M-ati putea ajuta cu o adresa de e-mail, sa va pot descrie pe larg situatia?
Alexandra Dogaru a scris:

Bună dimineața!

Angajatorul trebuie să respecte drepturile salariatului, inclusiv drepturile prevăzute în cazul concedierii.
Contestați decizia de concediere.

Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. Sotul a fost bolnav covid, izolat la domiciliu. In perioada respectiva a lucrat de acasa. Pe 14 dec s-a intors la serviciu iar pe 17,intrucat cu o seara inainte s-a simtit rau, a anuntat prin email ca nu poate ajunge, are nevoie sa mearga la medic. E mustrat ca nu a anunțat inainte si ca nu parea bolnav. La 3 ore de la acest sch de mailuri, primeste mesaj pe whatsapp sa duca laptopul si telefonul si sa isi incheie contractul. Primeste medical pe 17-23 dec. Ziua de salariu este pe 15,pe 18 incaseaza toata firma, el nu. 24 dec merge la serv, preda bunurile, cum i s-a cerut dar refuza sa semneze decizia de concediere, o solicita prin posta. Pe 28 se prezinta la serviciu dar nu i se permite accesul in firma. Intreaba pe mail motivul, nu primește rasp. E si ziua in care primeste, in sf salariul. Decizia de concediere e pe motiv de restructurare post insa consideram ca au actionat abuziv Dorim sa contestam in instanta aceasta decizie. Va rog sa imi spuneti, din cele relatate mai sus, care ar fi sansele de castig. Mentionez ca salariul pe decembrie nu a fost primit in intregime, nu cunoaștem motivul pentru care a primit mai putin pentru ca angajatorul refuza comunicarea.
Va mulțumesc anticipat!!
Buna ziua,

In data de 03.07.2020 am incetat contractul de munca la compania la care imi desfasuram activitatea.
Va rog sa imi spuneti daca ma pot folosi de "dreptul de a fi uitat" si care sunt pasii de urmat pentru o astfel de solicitare.
Mentionez ca, in cadrul companiei, pe langa datele cu caracter personal necesare intocmirii contractului de munca, aveam telefon de serviciu, adresa de e-mail si carti de vizita.
Acest drept se aplica si pentru datele cu caracter personal necesare intocmirii dosarului de personal?

Multumesc anticipat!