avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Activitate teo55

Activitate teo55

Pentru autorizatie de constructie primaria sector 1 imi cere ca accesul pe proprietate sa aiba o latime de min 4 metri . Acum, accesul spre terenul construibil, se face pe un drum parte a proprietatii, cu latimea de 3.2 metri.
Terenul nu este infundat. Pot obliga vecinii sa-mi acorde drept de trecere in acest caz sau sa oblig primaria sa-mi acorde autorizatia de a construi avand in vedere ca pe teren a existat o casa care s-a autodemolat acum cca 20 ani, casa pentru care s-a platit impozit. Multumesc, Teodor
Răspuns la discuția servitute
Intrebarea este de fapt, ce fac daca vecinii nu sunt de acord sa cedeza latimea de 1m, pe lungime de 26m. Instanta ii va obliga? Care va fi cuantumul maxim al despagubirilor? Pot actiona primaria in instanta? Nu mi se pare corect sa mi sa ceara sa am ' autostrada' pana in living atata timp cat sunt singurul proprietar si nu va fi niciodata vorba despre o impartire (dezmembrare) a terenului.
Daca fac garaj la poarta trebuie sa aiba latimea de 4 m? Va rog sa ma lamuriti pe aceste intrebari.
Multumesc
Răspuns la discuția servitute
Drumul imi apartine numai mie, are latimea de 3 m, lungimea 26m. Primaria imi impune o latime minima de 4 m pentru a acorda autorizatia de constructie. Rezulta ca sunt obigat sa il majorez cu un metru obligand (???) vecinii stanga/dreapta sa imi vanda din suprafata lor. Si ei, ca si mine,
au acces direct la drumul public cu diferenta ca eu am doar 3m, ei au mai mult de 10 respectiv 20m deschidere. Pompierii nu pot intra cu autospeciala nici daca drumul are 4m, manevrele cer fff mult timp. Intinderea unui furtun cere mai putin de un minut + faptul ca sunt mai aproape de sursa de apa din strada. Pot pune hidrant in curte. Nu pompierii sunt problema, nu inteleg logica Primariei sector 1.
Discuție servitute
buna ziua,
Detin un teren intravilan cu destinatia teren constructii avand acces la strada pe un drum cu latimea de 3m, drum aflat in proprietatea mea. Pentru a obtine autorizatia de constructie primaria impune latime de min. 4m. Vecinii din laterale au garduri de beton pe toata lungimea drumului (26m). Va rog sa-mi dati un sfat pentru a putea lati drumul la 4m.
Multumesc, Teo
Buna ziua!
Fac parte dintr-o asociatie de proprietari cu 101 proprietari, cu presedinte platit lunar timp de 9 ani.
Adunarile generale le tine cand vrea, nu da socoteala pentru inactivitatea lui, nu doreste sesizarea vanzatorului imobilului pentru vicii ascunse, etc, etc.
Poate face acest lucru pentru ca se prezinta max15 proprietari la reconvocare,din care el reprezinta peste 90% . Nici vorba de a fi schimbat la asemenea prezenta.
Care sunt solutiile pentru a putea vota online sau pentru a recupera banii platiti presedintelui si banii pentru remedierea constructiei de la vanzator? Mai avem un an de garantie la cladire. Multumesc!
Răspuns la discuția legitima aparare
Asta am si vrut sa arat: MARLANIA si LASITATEA CONDUCATORILOR de VEHICULE cu TRACTIUNE ANIMALA, FRICA POLITIEI LOCALE ! Romania nu se va face bine in veci!
Răspuns la discuția legitima aparare
Am constatat ca dpdv legal nu exista solutii la coruptie. Asta ca urmare a lipsei unor opinii autorizate (avocati) si lasitatii romanilor
Agresiunea vehiculelor (cu tractiune animala) tip bicicleta pe locuri interzise acestora nu se vrea rezolvata. Vehiculele tip bicicleta sunt amplasate in parcurile din sectorul 1 de catre Primaria sector 1 prin programul "La pedale" incalcand toate legile. Programul I'Velo desfasurat in Bucuresti, parcul Herastrau este tot in afara legii,
Sunt sigur ca numai procuratura o poate rezolva daca devine caz penal.
LEGITIMA APARARE!!
DORESC O OPINIE dpdv al intentiei de a angaja garda de corp pe trotuar. Un singur caz de autoaparare ,cu victima, rezolva intreruperea agresiunii vehiculelor cu tractiune animala asupra pietonilor.
Ce trebuie sa fac in momentul in care sunt agresat de biciclisti pe trotuare, alei pietonale in parcuri, pasaje si rampe pietonale, toate acestea nefiind prevazute cu piste legale pentru biciclete?
Agresiunea se manifesta prin injurii, claxon, speriere datorita vitezei, etc.
Legea cod rutier art. 160, 161 reglementeaza circulatia bicicletelor.
HCGMB nr. 304/31.08.2009, art.3, anexa1 interzice circulatia bicicletelor in parcurile din Bucuresti, exceptand pistele marcate conform legii.
Primariile incalca legea, Polita Locala nu o aplica 9 amenda prevazuta este 100-200 lei). Ambele institutii au fost sesizate de mai multe ori din 2009, situatia este neschimbata.
Cred ca singura solutie ramasa este "avarierea" grava a agresorului aflat pe loc interzis, pietonul fiind in legitima aparare, cu implicarea procuraturii.
Multumesc
Medicul legist recomanda 15-16 zile ingrijire medicala.
Firma nu declara accidentul de munca, am facut-o eu dupa cca 8 luni la ITM cand am vazut ca vor sa ascunda accidentul. Au fost amendati.
Am fost mutilat, am poze si certificat medico legal.
Nu cred ca e era nevoie de concediu medical pentru a certifica in plus o mutilare dovedita cu acte medicale legale.
Asa este. A fost declarat accident usor. In baza acestui fapt firma refuza decontarea cheltuielilor cu reabilitarea ca nefiind accident de munca desi am fost mutilat